To af musikbranchens mest udskældte mænd er blevet løsladt fra fængsel før tid

To af musikbranchens mest udskældte mænd er blevet løsladt fra fængsel før tid
Billy McFarland i Netflix-dokumentaren 'Fyre: The Greatest Festival That Never Happened'. (Foto: Netflix)

Det siger sig selv, at ikke alle, der bliver sendt i fængsel, nødvendigvis er dårlige mennesker. Men nogle er.

Mød Martin Shkreli og Billy McFarland. De to må nok gælde som nogle af musikbranchens mest udskældte skikkelser i nyere tid.

De blev dømt for henholdsvis bedrageri og svindel i slutningen af 2010’erne, men er altså nu på fri fod igen – næsten. De er blevet flyttet fra fængslet til udslusningshjem, hvor de skal være, inden de forventes endeligt løsladt i august og september. Det rapporterer Pitchfork.

Martin Shkreli er også kendt som ‘pharma bro’ og blev blandt andet berygtet for at skrue priserne i vejret på livsnødvendig medicin for cancer- og AIDS-patienter, hvilket fik BBC til at kalde ham »den måske mest hadede mand i Amerika«.

Hvad har han at gøre med musik? Jo, i 2015 købte han et hemmeligt Wu-Tang Clan-album, der kun eksisterede i et eneste eksemplar. Han blev siden uvenner med blandt andre Ghostface Killah og truede med at ødelægge albummet.

Billy McFarland er manden bag den katastrofale Fyre Festival. En begivenhed, der gik så galt, at der blev lavet hele to dokumentarer om den. I 2018 blev han dømt til seks års fængsel for svindel.

Både McFarland og Shkreli skulle have været løsladt i 2023, men kommer nu på fri fod før tid.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af