Køberen af Wu-Tangs hemmelige album fundet: USA’s mest hadede mand, profitjageren Martin Shkreli

Køberen af Wu-Tangs hemmelige album fundet: USA’s mest hadede mand, profitjageren Martin Shkreli

For et par uger siden kunne vi meddele, at Wu-Tang Clans ‘Once Upon a Time in Shaolin’ var blevet solgt og angiveligt for flere millioner dollars. Det 31 numre lange dobbeltalbum er tænkt som et eksklusivt kunstværk og er derfor blevet fremstillet i blot ét eksemplar, pakket ind i en indgraveret sølvæske. Som del af eksklusiviteten bestemte RZA og resten af Wu-Tang sig for en holdback-periode på 88 år, så offentligheden ifølge planen ikke kan høre albummet før år 2103.

Hvis man synes, det er hårdt nok, at en af hiphophistoriens største og mest betydningsfulde grupper har lavet en plade, som kun én person kan eje, så bliver det ikke bedre af, at ejeren ifølge Bloomberg Business er den skandaleombruste Martin Shkreli. Shkreli fik enorm omtale tidligere på året, da det kom frem, at han som administrerende direktør for selskabet Turing Pharmaceuticals hævede prisen på AIDS- og cancer-medikamentet Daraprim fra 13,5 til 750 dollars, hvilket fik Hillary Clinton og selv Donald Trump (!) til at afskrive ham. BBC kaldte ham efterfølgende »den måske mest hadede mand i Amerika«.

Shkreli gik efterfølgende med til at sætte prisen på medikamentet ned, men har siden udtalt, at han ville have sat prisen højere, hvis han kunne gøre det om. Han siger: »Mine aktionærer forventer, at jeg skaber profit. Det er den ækle, beskidte sandhed«.

Til Bloomberg siger han: »Hvad der har undsluppet samtalen er: ‘Hey, hvad med det faktum, at jeg faktisk har gjort, hvad jeg blev ansat til?’ Det er som at kritisere en basketballspiller for at score for mange point«.

Efter det blev kendt, at Shkreli var køberen af ‘Once Upon a Time in Shaolin’, har RZA lavet en offentlig udtalelse, der siger: »Vi blev enige om salget af ‘Once Upon a Time in Shaolin’ i maj før Martin Shkrelis forretningsmetoder blev belyst. Vi besluttede at give en væsentlig del af indtægterne til velgørenhed«.

RZA og Shkreli mødtes angiveligt til en privat lyttesession og spiste frokost sammen. Om det siger Shkreli: »Vi havde ikke særlig meget til fælles. Jeg kan ikke sige, at jeg lærte ham særlig godt at kende, men jeg kan selvfølgelig godt lide ham«.

Det vides ikke præcis hvor meget, Shkreli har betalt for ‘Once Upon a Time in Shaolin’, men en kilde tæt på købet siger ifølge Bloomberg Business i omegnen af to millioner dollars. Og til de fans, der ærgrer sig, siger han: »I sidste ende var det dem, der ikke købte det sidste album eller det før det. Alt de behøvede at betale var 10 dollars«.

Og for at lige at toppe douchebag-faktoren, har han angiveligt ikke lyttet til dobbeltalbummet endnu.

»Jeg kan overbevises om at høre det snart, hvis Taylor Swift har lyst til at høre det eller sådan noget. Men indtil videre har jeg tænkt mig at gemme det til en regnvejrsdag«.

Læs Bloomberg Business’ fulde longread-artikel HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af