Lamin trådte ind i hiphop-superligaen med overlegen gæsteparade på Roskilde Festival

Lamin trådte ind i hiphop-superligaen med overlegen gæsteparade på Roskilde Festival
Lamin på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Man kunne fristes til at kalde Lamin bare endnu en rapper. Starten af koncerten på Countdown-scenen var præget af klassiske rapbeats som ‘+45’, ‘Fokus’ og ‘Ben i hver lejr’.

Den slags ligefremme rap kunne Lamin komme langt med, for han er en stærk rapper med et liveband og en trommeslager i ryggen, som især fik tilført de mere trappede numre en god spandfuld energi.

Men Lamin kan også meget mere end det, når han spiller sine mere feststemte og dansable numre. Koncerten tog en festlig drejning, da den vuggende, afrobeat-slasker ‘Daggerin’ blev sat i gang – og så hjalp det også, at Icekiid lige kiggede forbi. Også ‘Opladt’ (med Karl William som gæst) skabte en klubbet, UK-Garage stemning.

Gæsteoptrædener blev Lamins helt store trumfkort: Da energiniveauet begyndte at dale lidt, kom Artigeardit på scenen til ‘Hvor fuck er min drink henne’, ‘Vågen’ og ‘Mumler for meget’ og gav et kæmpe energiboost. Som om det ikke var nok, kom Carmon ind på ‘Stable’, hvilket for alvor tog koncerten til kogepunktet.

Lamin på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Man kunne kalde det at pynte sig med lånte fjer. Man kunne også kalde det en markering af, at Lamin er trådt ind i hiphop-superligaen.

Gæsterne bibragte energi, men det var helt og holdent den karismatiske og energiske hovedpersons show. Den afsluttende fællessang til ‘Window’ viste, at Lamin har hits og gennemslagskraft til at måle sig med kollegerne.

På et tidspunkt sagde Lamin fra scenen, at der jo var nok at fejre med første Roskilde i tre år. Lamin har i hvert fald rigeligt at fejre nu.

Lamin. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af