Tessa rapper om homofobi i hiphop på ny single med popkunstneren Asbjørn

Tessa rapper om homofobi i hiphop på ny single med popkunstneren Asbjørn
Tessa til Summer Days. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Hiphop har en lang og problematisk historie med homofobi, og den kommer Tessa blandt andet ind på i sin nye single ‘Farver’, der er lavet sammen med popkunstneren Asbjørn.

»Stolt af mine farver, hvem jeg elsker rager ikke dig«, synger Asbjørn i omkvædet på sangen, hvis omdrejningspunkt er retten til at elske, hvem man vil.

Tessas rapvers handler meget direkte om homofobi. Både på et generelt samfundsplan, men i særdeleshed zoomet ind på hiphopgenren.

Tessa rapper blandt andet om, hvordan hun som ung oplevede sine yndlingsrappere bruge homofobiske skældsord i deres tekster.

»Så jeg tænkte, ‘hey hvis de siger det, så er det okay’«, rapper Tessa og fortæller, at det først var, da hun selv fik homoseksuelle og transkønnede venner, at det stod klokkeklart for hende: »Hvem du er og hvem du elsker rager ingen«.

Andet vers handler endnu mere direkte om hiphoppens forhold til homoseksualitet i dag.

»Jeg elsker hiphop, rap er mit liv, den fucking reddede mit liv / men ærligt, hvordan kan vi blive ved med at sidde fast i intolerance / mon det’ på grund af frygt / hiphop blev skabt af en minoritet, der blev undertrykt«, rapper Tessa.

»Jeg kan huske den følelse, jeg fik, da jeg fandt rap, jeg følte mig endelig set / og den kultur burde om nogen embrace dem med anderledes identitet«, lyder det senere i verset, inden Tessa slutter af med:

»Man må selv om, hvem man elsker, og hvordan man vil tituleres«.

Årets Copenhagen Pride begynder i morgen lørdag 13. august.

Tessa udgav senest singlen ‘Engangspik’. Asbjørn udgav tidligere i år albummet ‘Boyology’.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af