Win Butler fra Arcade Fire anklaget for seksuelt krænkende adfærd – svarer på anklagerne

Win Butler fra Arcade Fire anklaget for seksuelt krænkende adfærd – svarer på anklagerne
Win Butler i front for Arcade Fire på Coachella-festivalen i 2022. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Win Butler, frontmand i Arcade Fire, bliver i en grundig artikel i Pitchfork anklaget for seksuelt krænkende adfærd over for fire personer.

En af personerne, med flydende kønsidentitet, hævder, at Win Butler begik to seksuelle overgreb på dem i 2015, imens tre kvinder beretter om relationer af seksuel karakter til den nu 42-årige musiker, som var »upassende i betragtning af aldersforskellen og magtdynamikken«.

Win Butler afviser alle anklagerne i en længere udtalelse til Pitchfork.

Hændelserne fandt sted mellem 2015 og 2020, da Butler var mellem 34 og 39 år gammel, og personerne bag anklagerne var mellem 18 og 23. Pitchfork har set screenshots af sms’er og Instagram-beskeder og interviewet venner og familiemedlemmer til de fire personer, der underbygger anklagerne.

Win Butler, der har været gift med bandkollegaen Régine Chassagne siden 2003, vedkender sig relationerne omtalt i anklagerne, men hævder, at de skete under samtykke. Butler fortæller videre i sin udtalelse til Pitchfork, at han har kæmpet med depression og alkoholmisbrug.

»Størstedelen af disse forhold var kortvarige, og min kone kender til dem. Vores ægteskab har tidligere været mindre konventionelt end de flestes. Jeg har haft kontakt med personer ansigt til ansigt, til koncerter og via sociale medier, og jeg har sendt beskeder, som jeg ikke er stolt af. Vigtigst af alt, så har alle disse interaktioner foregået mellem samtykkende voksne. Det er dybt revisionistisk og direkte forkert at antyde andet. Jeg har aldrig rørt en kvinde imod hendes vilje«, lyder det blandt andet i Win Butlers udtalelse til Pitchfork.

Arcade Fire udgav i foråret deres sjette album, ‘We’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af