Grammy-boykot fortsætter: Drake og The Weeknd tilbageholder deres musik

Grammy-boykot fortsætter: Drake og The Weeknd tilbageholder deres musik
The Weeknd. (Foto: Brian Ziff/PR)

Der er netop blevet åbnet for afstemningen til næste års Grammy-uddeling, og her stod det klart, at både Drake og The Weeknd igen har valgt ikke at indsende deres musik til at komme i betragtning til prisuddelingen.

Deres respektive soloalbum ‘Honestly, Never Mind’ og ‘Dawn FM’ er således ikke at finde på stemmesedlerne til de eftertragtede priser. Man skal selv indstille sin musik for at kunne blive nomineret.

Begge artister har længe været frustreret over Grammy-uddelingen: The Weeknd har boykottet showet siden 2021, hvor ‘After Hours’ ikke modtog en eneste nominering.

Drake har haft et horn i siden på ceremonien, siden ‘Hotline Bling’ blev nomineret i rapkategorier, selvom det var en popsang. Sidste år gav han afkald på sine nomineringer for ‘Certified Lover Boy’ og ‘Way 2 Sexy’.

Samtidig har de tidligere Grammy-storvindere Bruno Mars og Anderson .Paak valgt at ikke at indsende deres Silk Sonic-album ‘An Evening With Silk Sonic’. Det kan dermed heller ikke nomineres til priser.

Mars og .Paak vil stadig deltage i fejringen og fortæller i en pressemeddelelse, at de er taknemmelige over for Grammys, som tildelte dem fire priser for deres første single som Silk Sonic.

Hos Variety spekuleres der i, at Mars og .Paak har trukket deres album, som ellers var favorit til Grammy-topprisen Årets album, fordi de er bange for et backlash.

Mars mødte nemlig kritik, da han vandt seks priser for ’24K Magic’ i 2018 – foran næsen på sværvægtere som Jay-Z og Kendrick Lamar. Det førte også til en kritik af Grammy-uddelingen.

Det mener Variety muligvis har ledt Silk Sonic til at forsøge at undgå en lignende situation næse år, hvor Kendrick Lamar og Beyoncé blandt andet er i betragtning til toppriserne.

Grammy-uddelingen løber af stablen natten til 6. februar 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af