The Weeknd boykotter fremtidens Grammy Awards efter overraskende 2021-forbigåelse

The Weeknd boykotter fremtidens Grammy Awards efter overraskende 2021-forbigåelse
The Weeknd. (Foto: Anton Tammi.)

»Er der overhovedet nogen, der stadig tager verdens største musikpris alvorligt?«, lød det i går i en artikel her på siden. For selvom Grammy Awards traditionelt set er musikbranchens svar på Oscar-showet, så har flere store artister de senere år sendt svinere af sted mod prisuddelingen for et uddateret nomineringssystem, forkerte nomineringer og vindere og manglende blik for kvinder og minoriteter.

Sidste år var The Weeknd eksempelvis mere end utilfreds med, at hans storhittende album ‘After Hours’ modtog lige præcis nul nomineringer til 2021-prisuddelingen, der finder sted på søndag.

Nu fortæller sangeren med det borgerlige navn Abel Makkonen Tesfaye, at han har besluttet sig for et fuldstændigt boykot af Grammys. Det siger han til The New York Times.

»På grund af de hemmelige komiteer vil jeg ikke længere tillade, at mit pladeselskab sender min musik ind til the Grammys«, siger The Weeknd med henvisning til prisshowets udvælgelsesproces. Her vurderer anonyme komiteer af eksperter de indledende nomineringer, som er blevet valgt af de stemmende medlemmer af the Recording Academy. Og disse komiteer har altså sidste ord i forhold til, hvem der bliver nomineret til de forskellige priser.

Newyorker-avisen påpeger dog, at Grammys fire pop-kategorier, som The Weeknds album må have været på spil i, ikke har en sådan komite tilknyttet – hvilket jo viser meget godt, hvor uigennemsigtig udvælgelsesprocessen er for de frustrerede artister.

»Vi er altid skuffede, når nogen bliver kede af det«, siger formanden for prisuddelingen, Harvey Mason Jr., som svar til The New York Times. »Men jeg vil sige, at vi konstant udvikler os. Og i år, ligesom tidligere år, vil vi undersøge nøje, hvordan vi kan forbedre vores prisuddelingsproces, inklusive komiteerne, der gennemgår nomineringer«.

Tidligere har andre af branchens absolutte sværvægtere som Drake og Frank Ocean ligeledes kritiseret og boykottet Grammy Awards.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af