The Weeknd er ikke nomineret til en eneste Grammy – og han er pænt sur

The Weeknd er ikke nomineret til en eneste Grammy – og han er pænt sur
The Weeknd.

The Weeknd har lavet ikke bare et af årets bedste album, men også et af de mest streamede. ‘After Hours’ er på alle måder en kæmpesucces, og singlen ‘Blinding Lights’ har netop slået rekorden for flest uger i træk i top-10 på den amerikanske hitliste.

I løbet af de seneste måneder har den canadiske stjerne cementeret succesen med optrædener på toppen af en skyskraber (MTV VMA’s) og på en gigantisk bro i Los Angeles, der var lukket ned til formålet (American Music Awards). The Weeknd er desuden blevet kåret til en af verdens mest indflydelsesrige personer af Time og udvalgt til at spille det store halvlegsshow til næste Super Bowl.

Alt går godt for Abel Tesfaye, der vel sagtens kan kalde sig for en af vor tids største popstjerner.

Men det er åbenbart ikke alle, der er lige blæst væk af The Weeknd og hans ‘After Hours’-album. Sangeren er således ikke nomineret til så meget som en eneste Grammy Award i år. Og det er han – forståeligt nok – pænt sur over.

»Grammy Awards er fortsat korrupt«, har The Weeknd således skrevet på Twitter. »I skylder mig, mine fans og branchen at være transparente«.

Præsidenten for prisuddelingen, Harvey Mason Jr., har dog forklaret, at det hele i sidste ende handler om, hvem der får flest stemmer. »I sidste ende er det de stemmeberettigede, der bestemmer«, har han fortalt Variety i et interview.

Forbigåelsen af The Weeknd kommer i kølvandet på en række år, hvor Grammy-showet er blevet kritiseret for ikke at ære musik af sorte kunstnere og kvinder i tilstrækkeligt omfang.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af