Kan man stadig elske Kanye Wests musik efter de mange kontroverser? Det mener Nick Cave

Kan man stadig elske Kanye Wests musik efter de mange kontroverser? Det mener Nick Cave
Nick Cave i Royal Arena. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Spørgsmålet om, hvorvidt man kan adskille kunstneren fra kunsten, er kun blevet mere relevant i årene efter MeToo.

Kan man for eksempel stadig lytte til og elske Kanye Wests musik efter hans kontroversielle, antisemitiske udtalelser?

Hvis man spørger Nick Cave, er svaret ja.

Musikeren har tidligere rost West som en af »tidens største kunstnere« i sit nyhedsbrev Red Hand Files, hvor han i 2020 skrev: »At lave kunst er en form for galskab. Vi dykker dybt ned i vores singulære vision og fortaber os i den. Der er ingen musiker på Jorden, der er lige så dedikeret til sin egen galskab som Kanye. I den henseende er han tidens største kunstner lige nu«.

Og trods de seneste års kontrovers holder Cave fast i den holdning. Det fremgår af et interview med BBCs Newsnight ifølge The Independent.

»I en eller anden udstrækning er jeg ligeglad med, hvad Kanye har at sige om ting, men jeg elsker Kanye og hans musik. Jeg synes, at antisemitisme er smagløst. Så det er skuffende at høre den slags kommentarer og den slags åbenlyse, kedelige, reduktive troper, som han videreformidler«, siger Cave ifølge The Independent.

Han fortsætter: »Det er dog stadig et personligt valg, om man kan fortsætte med at lytte til den pågældende persons musik. Personligt kan jeg godt. Jeg elsker Kanyes musik. Jeg synes, han har lavet den bedste musik af alle i noget tid. Den mest interessante, udfordrende og vovede musik. Kanye er efter min mening, kontroversielt nok, vores generations største kunstner. Jeg elsker hans musik«.

Kanye West har i de seneste mange uger været i massiv modvind efter en række antisemitiske udtalelser, som har fået adskillige af hans samarbejdspartnere til at boykotte ham.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af