‘All I Want for Christmas Is You’-medsangskriver anklager Mariah Carey for at lyve om sangens oprindelse

‘All I Want for Christmas Is You’-medsangskriver anklager Mariah Carey for at lyve om sangens oprindelse
Mariah Carey. (Foto: PR)

Du har nok allerede hørt den adskillige gange i år, Mariah Careys uomgængelige juleklassiker ‘All I Want for Christmas Is You’.

Sangen har været allemandseje, siden Carey udgav julealbummet ‘Merry Christmas’ i 1994.

Men i de efterfølgende år har sangeren pyntet på, hvordan ‘All I Want For Christmas Is You’ blev skabt – i hvert fald hvis man skal tro den Grammy-vindende medsangskriver Walter Afanasieff.

I podcasten ‘Hot Takes & Deep Dives With Jess Rothschild‘ (via Stereogum) fortæller han, at Carey har digtet en helt ny historie om, hvordan hun skrev sangen som lille pige, efter at hun skrev sangen sammen med Afanasieff i 90’erne.

»Da hun begyndte at antyde, at hun havde skrevet sangen, da hun var en lille pige, tænkte jeg: ‘Hvorfor sagde du ikke det for 12-13-15 år siden?’. Det er noget, der har udviklet sig i hendes hoved«, siger han og fortsætter:

»Hun spiller ikke på instrumenter, hverken keyboard eller klaver. Hun forstår ikke musik og hun kender ikke til akkordprogressioner og musikteori eller noget i den stil. Hun kan ikke kende en dim-akkord fra en mol7-akkord og en maj7-akkord«.

»At hævde, at hun skrev en sang med en meget kompliceret akkordprogression med hendes finger på et Casio-keyboard, da hun var en lille pige, er en opdigtet historie«.

I podcasten fortæller Afanasieff i stedet, hvordan de – ifølge ham selv – rent faktisk spillede sig frem til sangen i fællesskab:

»Vi var isoleret i det her smukke hus, som de lejede, mens det var sommer. Der var et klaver. Vi skrev ‘All I Want For Christmas’, mens jeg spillede boogie-woogie på klaveret. Mariah gav sit besyv med og begyndte at synge: ‘I don’t want a lot for Christmas’. Sådan fortsatte det. Det var som et spil pingpong. Jeg slog til bolden, og hun slog den tilbage til mig«.

‘All I Want For Christmas Is You’ er blevet streamet over en milliard gange på Spotify alene og har efter sigende indbragt Carey mere end 60 millioner dollar i royalties gennem årene.

Sangen har desuden hjulpet Carey til at blive den første kunstner, der har ligget nummer ét på Billboard-hitlisten i fire forskellige årtier ifølge CNN.

Da hun udgav juleablummet ‘Merry Christmas’ i 1994, blev pladen det bedst sælgende julealbum i USA nogensinde med over 15 millioner solgte kopier på verdensplan.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af