Derfor siger ’Alive Alive Alive’ mere om Tobias Rahim, end du måske lige tror

På overfladen er popstjernens første single i 2023 en kærlighedssang. Men nummeret fortæller samtidig historien om alfahannen, der ikke er bange for at stjæle damer fra gangstere.
Derfor siger ’Alive Alive Alive’ mere om Tobias Rahim, end du måske lige tror
Tobias Rahim. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Tobias Rahims nye single har et plot som en film. Og ikke bare en hvilken som helst film: En gangster-romance med en tragisk udgang.

Sådan en lidt kitschet sag, hvor helten frygtløst nupper narkopusherskurkens dame, og hvor det hele dramatisk munder ud i en liebestod by pistolskud. Men hvor kærligheden i sidste ende trumfer alt, fordi de to elskende mødes i efterlivet.

Antageligvis for at kneppe til jorden går i stå, som Kidd ville sige.

Rimelig filmisk. Tænk ’Scarface’-vibes krydret med en ’Romeo & Julie’-fortælling.

Det er dramatisk og patosfyldt, og det er det sådan set altid hos Tobias Rahim. Stor mand, store følelser, store armbevægelser, og så videre.

Musikalsk får den heller ikke for lidt. Der synges igennem i omkvædet, ligesom på ’Feberdrømmer Xx Dubai’, og der bruges et mandekor som adlib ligesom på ’Ozonlag A Energi’.

Det lyder – man kan ikke sige det anderledes – som en Tobias Rahim-sang.

Men sangens tematik indkapsler også selve skabelsesberetningen bag popstjernen. For den dramatiske scene i ’Alive Alive Alive’ illustrerer Rahims centrale selling point: At han er både følsom og frygtløs.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Popstjernen repræsenterer Det Nye Mandeideal, hvor følelser og styrke sameksisterer. Han er en mand med en tidssvarende kontakt til sine følelser, men med den gamle skoles mandsmod. Get you a man who can do both.

I sangen vises den dobbelthed ved, at Tobias Rahim forelsker sig i gangsterbossens ekskæreste, fordi han er i sine følelsers vold, men samtidig er så modig, at han ikke er bange for at dø for at være sammen med hende.

Rahims venner bliver iscenesat som en form for advarende græsk kor: »Mine venner siger, det er en dårlig idé / at blive ved med at danse med dig / min venner siger, det er en dårlig idé / vil du kneppe eller være alive, alive, alive«.

Med fare for at konstatere det åbenlyse: Man er ikke i tvivl om, at Tobias Rahim klart helst vil kneppe. Vennerne er måske bange. Rahim er ikke.

Det er en klassisk Rahim-opskrift: Store følelser, en vagt eksotisk setting, en undertone af noget farligt. Og så selvfølgelig ham selv som førsteelsker, der tør, hvor andre advarer.

Men scenariet er samtidig lidt et deja-vu-moment. For Tobias Rahim har før talt om et farligt forhold med en kvinde, der havde en relation til en gangster.

Hos Dossier diskede han engang op med en ’Narcos’-værdig historie om en kærlighedsaffære med datteren af en colombiansk narkobaron: »Selv om hun var den absolut lækreste, var der ingen, der turde røre hende. Indtil Tobias Rahim kom til byen«, lød det her.

Det er vist det, man godt kan kalde et humble brag (eller er det bare et brag-brag?).

Nu har han så lavet en hel sang om et lignende scenarie – bare med den modifikation, at ’Alive Alive Alive’ handler om en kvinde, der ikke er gangsterens datter, men hans (eks?)-kæreste.

Den nye single er altså ikke kun en kærlighedssang. Men også en sang om hvor sej Tobias Rahim er.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af