The Minds of 99 har gjort alt, man kan gøre som dansk rockband. Hvad nu?

I sidste uge overraskede The Minds of 99 med ep'en 'Infinity Action: Kult og B-sider', og i fredags udgav de et live-album fra deres Parken-koncert. Vi tog en 10 minutters snak med bandet for at høre lidt om de nye udgivelser og deres planer for 2023.
The Minds of 99 har gjort alt, man kan gøre som dansk rockband. Hvad nu?
The Minds of 99. (Foto: Karen Rosetzsky)

10 MINUTTER MED… 11. september 2021 skrev The Minds of 99 dansk musikhistorie. 52.000 mennesker i et fuldstændig udsolgt Parken.

»Publikum sprang op, ind i friheden og tilbage til livet«, skrev Soundvenues Christian Wolkoff dengang. Det føltes ikke bare som en genåbning af live-musikken, men som en genåbning af Danmark som helhed.

Større bliver det ikke. Men hvor går man hen, når man har gjort alt, man kan som dansk rockband?

Måske går man over til atypiske udgivelser og mindre spillesteder.

The Minds of 99 har i hvert fald valgt at spille nogle meget mindre koncerter i 2023, og i fredags udkom så et live-album fra Parken-showet, der følger i hælene på sidste uges ‘Infinity Action: Kult og B-sider’-ep.

Det talte vi om med frontmand Niels Brandt og trommeslager Louis Clausen, som vi fangede til en 10 minutter lang telefonsamtale om, hvad der lige præcis sker i Minds-land for tiden.

Niels Brandt. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Ep’en ‘Infinity Action: Kult og B-sider’ kom som lidt af en overraskelse. Hvad var tankerne bag at udsende den netop nu?

Niels Brandt: »Vi udsendte den på årsdagen for ‘Infinity Action’, fordi vi havde brug for at komme videre med vores liv. At udsende b-siderne til albummet var en del af processen. Vi gik ligesom ud med skraldet«.

Louis Clausen: »Til sidst bliver skraldet jo også sådan ‘tag mig ud!’. Så vi valgte at sætte sangene fri«.

Niels Brandt: »Og så er vi jo vokset op med britpop, hvor hver single blev udgivet med b-sider, som nogle gange var endnu bedre. Måske er der nogen, der har det på samme måde med sangene fra ‘Kult og B-sider’«.

Brænder I altid inde med overskydende materiale, når I indspiller et nyt album?

Niels Brandt: Nej, det gør vi faktisk ikke. Men vi lever i en tid, hvor folk ikke kan koncentrere sig om en skid, og det kan vi heller ikke selv. Derfor kunne vi heller ikke forvente det af lytteren. Vi kunne ikke udgive 19 sange på et dobbeltalbum, eller hvad fuck man nu kalder det. Vi kunne ikke gabe over det«.

»Derfor valgte vi at udsende ep’en for sig selv. Fem numre, der alle sammen dufter af ‘Cool Water’ (Davidoff-parfumen, red.)«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alright, videre til live-albummet. Koncerten i Parken er blevet kaldt en historisk begivenhed. Hvordan husker I det selv her knap halvandet år senere?

Niels Brandt: »Som en historisk begivenhed. Koncerten i Parken fik os op på en helt ny hylde. Det var et once-in-a-lifetime event. Og så korrelerede koncerten jo også med genåbningen af Danmark. Det var noget langt større end os, der fandt sted den dag. Jeg ved ikke, hvem der har designet det«.

Louis Clausen: »Det må være dronningen, der har fundet på det«.

Niels Brandt: »Ja, det må være dronningen«.

Lad os snakke lidt om turnéen. I spiller blandt andet to koncerter på Loppen, som må siges at være noget helt andet end Parken. Hvorfor lige der?

Niels Brandt: »Fordi vi aldrig har spillet på Loppen! Vi har jo spillet masser af steder i København. Amager Bio, Vega, Lille Vega … Men aldrig Loppen. Så vi bliver nødt til det«.

Louis Clausen: »For os er Loppen the one that got away«.

I tager også på turné i Norge og Sverige, hvor I optrådte for første gang sidste år. Hvordan var det at spille i udlandet?

Niels Brandt: »Mega grineren – og vi gør det faktisk mest for vores egen skyld«.

»Vi har jo brugt størstedelen af vores karriere på at være et undergrundsband. Det er først inden for de seneste få år, at vi er nået til et sted, hvor vi ikke længere er det. Så det er for fedt at komme tilbage til det. At se folk stå med armene over kors, når vi kommer på scenen. Så skal de først lige se, hvad giraffen kan«.

Louis Clausen: »Men det er jo mega optur. Så er man pludselig ikke en skid værd længere. Har man bare en lille smule sportsmand i sig, er der virkelig noget at komme efter. Så bliver man sådan ‘it’s on, man‘«.

Louis Clausen (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Hvad laver I nu? Hvad er næste skridt efter turnéen?

Niels Brandt: »Det er fandme et godt spørgsmål. Hvad fanden laver vi egentlig? Vi skal jo også spille en masse koncerter til sommer. Vi prøver egentlig bare at tage tingene lidt hen ad vejen«.

Jeg tænkte måske nærmere på, om I begyndt at arbejde på nyt materiale.

Niels Brandt: »Vi har jo lige udgivet en ep! Det må da købe os lidt tid«.

Louis Clausen: »Ja, så må I altså stoppe med at være så grådige!«.

Niels Brandt: »Nemlig. Hmm. Hvor lang tid køber sådan en ep os, Malthe? Hvor lang tid har vi at løbe på?«.

Altså ep’en udkom jo på årsdagen for jeres fjerde album. Så vi kan sige et nyt album på toårsdagen for ‘Infinity Action’?

Niels Brandt: »Kan man forhandle det der? Ellers må du lige tage den med pladeselskabet!«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af