Brimheim lover følelser på den store klinge til unik koncert – præsenteret af Det Kongelige Teater og Soundvenue

Brimheim lover følelser på den store klinge til unik koncert – præsenteret af Det Kongelige Teater og Soundvenue
Brimheim. (Foto: Johan Rönnow)

Brimheim har de seneste år taget os med storm med sin følelsesladede, intense og nærværende rock. Ikke mindst sidste år, hvor Soundvenue kårede den dansk-færøske musikers debutalbum, ‘Can’t Hate Myself into a Different Shape’, til årets femte bedste.

Og følelserne bliver ikke mindre, lover Helena Rebensdorff, når hun den 3. april indtager foyeren i Operaen til den næste Crossover-koncert, der kobler hende sammen med Det Kongelige Kapel.

Den unikke koncertrække præsenteres af Soundvenue og Det Kongelige Teater og sætter fokus på mødet mellem den rytmiske og klassiske musik.

»Mine sange besidder et drama, som jeg tror, at (komponisten, red.) Christian Balvig kommer til at oversætte til det klassiske på en effektfuld måde. Følelserne kommer i hvert fald op på den store klinge for mit vedkommende«, siger Brimheim inden koncerten, hvor hun sammen med Det Kgl. Kapel vil fremføre omarrangerede versioner af nogle af sine sange, som blandes med klassiske værker fra kapellets repertoire.

»Balvig og musikerne i Det Kgl. Kapel er jo ægte verdensklasse, så jeg glæder mig bare til at være i så virtuost selskab. Jeg tager også Buster Jensen med på guitar og synth, så jeg tør godt love, at folks ører bliver forkælet på alle mulige måder«.

Og det bliver ikke kun Brimheims musik i unik indpakning, vi kan se frem til, lover hun. 

»Jeg er naturligvis nødt til at udnytte at få lov at være klassisk solist for en aften og tage en gallakjole eller kæmpe hat på, så vi alle sammen virkelig kan mærke, at vi er i Operaen«.

Koncerten bliver den sidste i Crossover-rækken indtil videre, så der er ekstra god grund til at forsøge at sikre sig en billet til showet. Ved tidligere Crossover-koncerter har kapellet spillet sammen med Eee Gee, Selma Judith, Fraads, Chinah, Søn og Dopha.

Komponisten Christian Balvig har lavet arrangementer til alle Crossover-koncerterne, ligesom han tidligere har lavet scores til flere DR-produktioner som ‘Ulven kommer’, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Soundvenue LIVE x Det Kongelige Teater præsenterer
Crossover: Brimheim x Det Kgl. Kapel
3. april, kl. 20
Operaen

Tilmeld på Facebook
Billetterne er gratis (frigives den 3. marts, kl. 10)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af