Hun anklagede Marilyn Manson for voldtægt og misbrug – nu trækker hun i land

Hun anklagede Marilyn Manson for voldtægt og misbrug – nu trækker hun i land
Marilyn Manson. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Marilyn Manson er anklaget for voldtægt, overgreb og misbrug i en lang række sager, men nu har den skandaleramte musiker en anklage mindre rettet mod sig.

Ashley Morgan Smithline, der i 2021 i magasinet People fortalte historien om, hvordan hun »overlevede et monster«, har nu valgt at trække sine anklager mod Manson tilbage.

Anklagerne lød blandt andet på, at Manson skulle have bundet hende og voldtaget hende, mens hun sov, og desuden have drukket hendes blod og skåret sine initialer ind i hendes lår.

Ifølge Variety trak Smithline anklagerne tilbage torsdag i en indberetning til retten. Her siger hun, at hendes tidligere anklager har indeholdt falske udsagn, herunder at han skulle have begået vold og voldtægt mod hende i løbet af deres kortvarige forhold.

Smithline anklager i stedet skuespiller Evan Rachel Wood for at have presset og manipuleret hende til at tage del i anklagerne mod Manson. Wood har selv anklaget Manson for voldtægt og misbrug.

Smithline hævder blandt andet, at hun benægtede at være blevet udsat for overgreb, da hun talte med Wood for første gang i 2020. Ifølge Smithline skulle Wood have sagt, at hun måtte have fortrængt minderne.

»Undervejs begyndte jeg at tro på, at det, jeg gentagende gange fik at vide var sket for Wood og (Esme, red.) Bianco, også var sket for mig«, lyder det blandt andet fra Smithline ifølge Variety.

Over for Variety afviser en talsperson for Evan Rachel Wood anklagerne: »Evan har aldrig manipuleret eller presset Ashley. Det var Ashley, der først tog kontakt til Evan omkring det misbrug, hun havde oplevet. Det er uheldigt, at den chikane og de trusler, Ashley har modtaget, efter hun igangsatte sit sagsanlæg, lader til at have presset hende til at ændre sit vidneudsagn«.

Smithline anklager også sin forhenværende advokat for at have presset hende til at fremsætte de falske anklager – et udsagn, som advokaten afviser på det kraftigste over for Variety.

Marilyn Manson sagsøger nu Evan Rachel Wood for at have ærekrænket ham med falske anklager om misbrug og for desuden at have rekrutteret andre kvinder til at fremsætte lignende anklager.

Evan Rachel Wood har anmodet om, at sagsanlægget frafalder, da hun mener, det er et forsøg på at kvæle ytringsfriheden på en sag af offentlig interesse.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af