Dommer afviser Marilyn Mansons tidligere assistents søgsmål om seksuelt overgreb, vold og chikane

Dommer afviser Marilyn Mansons tidligere assistents søgsmål om seksuelt overgreb, vold og chikane
Marilyn Manson. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Marilyn Manson går fri af anklagerne om seksuelt overgreb, vold og chikane, som hans tidligere assistent Ashley Walters sagsøgte ham for sidste år.

Det har dommeren Michael Stern i Los Angeles besluttet, særligt fordi sagen har overskredet delstatens forældelsesfrist på to år. Det skriver blandt andre mediet Rolling Stone.

»Sagsøgeren advokerede med for få fakta og for sent til at holde sagen i retten«, skrev dommeren blandt andet i sin afgørelse.

I søgsmålet anklagede Walters sin tidligere arbejdsgiver for at »have brugt sin magtposition, kendisstatus og forbindelser til at udnytte og plage« hende.

Søgsmålet beskriver, at Manson lokkede den dengang 26-årige fotograf til at tage en assistentstilling i 2010 »med løfter om kunstneriske samarbejder og kreative muligheder«. Det viste sig imidlertid, at Mansons hensigt var »at skabe et miljø, hvor Sagsøger blev udsat for personlig og professionel seksuel udnyttelse, manipulation og psykisk misbrug«.

Walters er en af mange kvinder, der over de seneste år har anklaget Manson for voldtægt, misbrug, overgreb og krænkelser.

En af de mest markante stemmer har været skuespiller Evan Rachel Wood, der stod frem med sine anklager sidste år. Hun var forlovet med rockmusikeren i 2010 og har blandt andet anklaget ham for overgreb og for at have voldtaget hende under en musikvideooptagelse. Overgrebene beskriver hun i dokumentarfilmen ‘Phoenix Rising’.

Udover at Evan Rachel Wood har anklaget Manson for voldtægt, er han også blevet sagsøgt for seksuelle overgreb af skuespilleren Esmé Bianco, modellen Ashley Morgan Smithline og en unavngiven ekskæreste.

Manson har benægtet alle anklager.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af