Lana Del Rey fik engang kastet en bog om feminisme i ansigtet: Syv ting, vi lærte af hendes interview med Billie Eilish

Lana Del Rey fik engang kastet en bog om feminisme i ansigtet: Syv ting, vi lærte af hendes interview med Billie Eilish
Lana Del Rey. (Foto: PR)

Den ene var mere starstruck end den anden, da Billie Eilish for nylig interviewede Lana Del Rey til Interview Magazine.

Interviewet skulle egentlig handle om Lana Del Reys kommende album, ‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd.’ – som hun i øvrigt netop har udgivet singlen ‘A&W’ fra – men en stor del af tiden bruger de to stjerner faktisk bare på at skamrose hinanden.

Billie Eilish kalder Lana Del Rey »den sejeste af de sejeste«, mens Del Rey fortæller, at hun på forhånd havde oplyst Interview Magazine om, at hun kun ville lade sig interviewe af enten Eilish eller filminstruktøren John Waters.

Lana Del Rey fik sin vilje, og det har udmundet sig i en snak, der – foruden de mange kærlighedserklæringer – når omkring lidt af hvert.

Her har vi samlet nogle af de mest bemærkelsesværdige ting, vi lærte af samtalen mellem Eilish og Del Rey.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Lana Del Rey fik engang kastet en bog om feminisme i ansigtet af en tilfældig kvinde på en bistro

Et af de mere seriøse emner, de to stjerner kommer ind på i interviewet, er de hårde kår for unge, kvindelige musikere.

Især Lana Del Reys anekdoter rammer hårdt. Hun kan blandt andet fortælle, at hun i begyndelsen af karrieren blev skubbet på gaden og fik albuer i siden af fremmede mennesker, når hun gik ned ad gaden i New York.

Det mest opsigtsvækkende er dog fortællingen om dengang, sangeren spiste på en bistro i San Fransisco, og en tilfældig kvinde bogstavelig talt kastede en bog om feminisme i hovedet på hende.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Billie Eilish prøvede at slå igennem på YouTube med Lana Del Rey-covers

I dag har Billie Eilish op til flere videoer på YouTube med mere end en milliard visninger, men sådan var det ikke, da hun som yngre forsøgte at gå viralt med sine Lana Del Rey-covers.

»Jeg filmede mig selv, mens jeg spillede dine sange, og forestillede mig, at jeg ville eksplodere på YouTube – og så fik videoerne to visninger«, siger Eilish til Del Rey.

Alle skal trods alt starte et sted, og som Del Rey rigtignok påpeger, er Eilish sidenhen kommet godt efter det. 

3. Billie Eilish havde Lana Del Rey som baggrundsskærm på sin første iPhone

Som sagt: Billie Eilish er kæmpe Lana Del Rey-fan. Faktisk så stor fan, at hun havde idolet som baggrundskærm på sin første iPhone.

»Jeg vidste i månedsvis, før jeg fik min første iPhone, at det skulle være det fucking billede af dig med bien på din læbe«, fortæller Eilish, hvortil Del Rey kan berette, at det omtalte billede sjovt nok blev taget til den tyske udgave af Interview Magazine.

Billie Eilish. (Foto: Koury Angelo/Getty Images for Apple)

4. Lana Del Rey ville oprindeligt have været nøgen på sit nye albumcover

I sidste måned delte Lana Del Rey en række alternative artwork-billeder til sit kommende album. Blandt andet et, hvor hun poserer semi-topløst.

Men på det officielle albumcover ligger sangeren ganske påklædt i en seng og stirrer ind i kameraet. I interviewet understreger Del Rey nu, at hun faktisk havde faktisk tænkt sig at være nøgen på omslaget.

»Tanken bag det var, at jeg – i stedet for at blive udstillet for ting, der ikke er sande – kunne blive udstillet for noget ved mig selv, som jeg faktisk synes er smukt«, forklarer hun i interviewet.

Del Rey valgte dog at droppe idéen. Blandt andet fordi sangene på det nye album ifølge hende er så wordy, at de »faktisk er afslørende på samme måde som et nøgenfoto ville have været«.

5. Lana Del Reys sangstil er inspireret af Cat Power

Billie Eilish lægger som sagt ikke just skjul på, at hun er inspireret af Lana Del Rey, men de to stjerner når også omkring et par af Del Reys egne inspirationskilder.

Herunder ikke mindst Chan Marshall aka Cat Power.

»Jeg er en høj sopran, hvilket du nok kan høre, når jeg taler. Men da jeg øvede hendes lave toner og hendes måde at synge på, var jeg var sådan: ‘Oh my God, jeg kan synge sådan’. Jeg indså, at jeg også har et lavt register«, siger hun.

Lana Del Rey. (Foto: Neil Krug)

6. En af sangene på Lana Del Reys nye album er en hyldest til Jack Antonoff og hans forlovede

På sit kommende album samarbejder Lana Del Rey endnu engang med Jack Antonoff, hvis eget band Bleachers desuden har en feature på sangen ‘Margaret’.

Det er ikke tilfældigt, at Antonoff gæster netop dette nummer på albummet. I interviewet fortæller Del Rey nemlig, at ‘Margaret’ er skrevet som en hyldest til produceren, og at sangen ovenikøbet låner sin titel fra Antonoffs forlovede, Margaret Qualley.

7. Titlen på albummet var lige ved at blive endnu længere end den er i forvejen

‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd.’ er allerede en pænt lang titel. Men den var tæt på at blive endnu længere.

I interviewet kan Lana Del Rey således afsløre, at hun besøgte grafikeren Neil Krug, der står bag albumcoveret, for at fortælle ham, at hendes niende album skulle hedde – og hold nu fast – ‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd Pearl Watch Me on Ring a Bell Psycho Lifeguard.’

Heldigvis kvitterede grafikeren med et kontant »What the fuck?«, der hurtigt fik Del Rey på andre tanker.

‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd.’ udkommer 24. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af