Premiere: Søn går fuld David Byrne i musikvideoen til ‘Mrs. President’

Premiere: Søn går fuld David Byrne i musikvideoen til ‘Mrs. President’
Søn. (Foto: Cecillie Klausen/PR)

Den nye Søn-vibe er milevidt fra bandets sædvanlige, skinnende janglepop.

Sådan skrev vi, da vi i 2022 kårede den skrattende r’n’b-skæring ‘HD Sol’ som årets tredjebedste danske sang.

Det er så sandelig også tilfældet på deres første nye single siden da. For ligesom både ‘HD Sol’ og samme års ‘Ka Ik Connect’ er ‘Mrs. President’ indhyllet i et altopslugende mørke, der står i skarp kontrast til den The Smiths-klingende, løsslupne indierock, Søn først brød igennem med.

Det gælder også sangens absurde, nærmest Charlie Kaufman-agtige musikvideo, som Soundvenue i dag har premiere på.

Her ser vi bandet fremføre singlen i et mørkt lokale, mens de på bedste ‘American Utopia’-vis udfører en mekanisk nikkende koreografi, der ville få Talking Heads-frontmanden David Byrne til at blive rørt til tårer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jævnligt krydsklippes der til forsanger Kristoffer Jessen i en endnu mørkere biografsal, hvor han og ekskæresten fråder Click Mix. For ja, ‘Mrs. President’ er endnu en breakup-sang fra det selverklærede samtidsband. Det lægger bandet i en pressemeddelelse på ingen måde skjul på.

»Mrs. President er undfanget i post-breakuppets kontraster og absurditeter. Man føler sig på én gang distanceret og tæt forbundet med sin eks, og man kan gå rundt med en forestilling om, at man kan finde sammen igen, og samtidig en vished om, at det ikke kommer til at ske«, lyder det blandt andet.

At bandet skriver fremragende breakup-sange burde ikke komme som nogen overraskelse. Den romcom-dekonstruerende ‘Ægte kærlighed’ var trods alt et højdepunkt på debutalbummet ‘Det skandinaviske design’.

‘Mrs. President’ er bandets første single i 2023 og peger frem mod en større Søn-udgivelse, der lander senere på året.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af