Lord Siva har gemt på et album i tre år: »Jeg gjorde det mere kompliceret, end det egentlig var«

I fredags udgav Lord Siva surprise-albummet '8 dage i april', som har været færdigt i tre år. Så hvorfor udkommer albummet først nu?
Lord Siva har gemt på et album i tre år: »Jeg gjorde det mere kompliceret, end det egentlig var«
Lord Siva. (Foto: Rasmus Rørbæk)

10 MINUTTER MED … Så kom der endelig ny musik fra Lord Siva, tænkte du måske, da den danske sanger i fredags udgav albummet ‘8 dage i april’.

I så fald tog du fejl. For selvom surprise-albummet ganske vist først rammer streamingtjenesterne nu, er de otte sange faktisk slet ikke så nye endda.

Tværtimod har hele albummet været så godt som færdigt siden april 2020. Altså i godt og vel tre år. Så hvorfor i alverden udkommer det først nu?

Det har vi taget en 10 minutter lang snak med sangeren om, hvor vi også når omkring den organiske, fuglekvidrende lyd, der gennemsyrer de otte sange.

Lord Sivas nye stil kom nemlig som lidt af en overraskelse. Efter kæmpesuccesen ‘Solhverv’ havde mange nok forventet, at hans næste album ville være ét stort, 80’er-klingende popbrag.

Men ‘8 dage i april’ er et surprise-album i mere end én forstand. Det er behageligt og roligt. »Perfekt til stille dage i sommerhuset«, som vores anmelder formulerer det.

Så er Lord Siva nervøs for, hvordan lytterne tager imod det, nu hvor albummet endelig er ude?

Måske lidt. Men det vigtigste for ham er, at musikken kommer fra hjertet.

Lord Siva. (Foto: Ed Gumuchian/Soundvenue)

Det her album lander på bagkant af store pophits som ‘Solhverv’ og ‘Stjernerne’. Nu går du en helt anden retning. Hvorfor det?

»Da jeg udgav ’Solhverv’, mærkede jeg en stor kærlighed, og jeg var sådan: ’Wow, det har jeg ikke prøvet før det her’. Og da jeg så udgav ‘Stjernerne’, var jeg sådan: ‘Wow, okay, det bliver ved. Folk kan virkelig godt lide det her’«.

»Og jeg kan også rigtig godt selv lide de numre. Det er numre, som jeg er rigtig glad for. Men der er også noget indeni mig, som gør, at jeg hele tiden har brug for at søge noget nyt«.

Ja, man må sige, det er noget nyt. Hvordan var det at arbejde så organisk på et helt projekt?

»Det var vildt fedt, og der er mange metoder, som jeg aldrig kommer til at gå tilbage fra igen. Det gav mig en fed følelse. Jeg tager helt sikkert noget med fra den her proces«.

Hvad tager du med videre?

»Det med at følge den følelse, der er inden i mig. Og at tro på, at det er det rigtige at gøre. Jeg har været rigtig meget i tvivl. Det tror jeg, de fleste kunstnere er, hvis man laver noget, der ikke er helt vildt nemt at sluge«.

»Jeg laver jo ikke noget lige nu, som jeg ved bare virker. Det her er bare lyden af mig, der følger mine følelser. Og det er jo det, der hele tiden har gjort, at jeg elsker musik. Hvis jeg ikke har den følelse, så gider jeg ikke at lave musik«.

»At være musiker er min identitet. Men for at være med i det som menneske, er jeg nødt til at huske på det, der er vigtigt: Nemlig at det skal komme fra hjertet«.

Vil det sige, at de store popsange ikke kom fra hjertet?

»Det gjorde de dengang. De havde bare en anden lyd. Hvis jeg prøvede at lave ’Solhverv’ igen, ville det jo også være kedeligt. I hvert fald for mig«.

»Dengang jeg lavede de numre, lavede jeg jo heller ikke det, der var forventet af mig. Det, jeg lavede, var bare godt. Og det er den samme følelse, jeg har med det her. Også selvom det ikke nødvendigvis er det samme«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det lyder, som om du har ret meget optur over albummet. Hvorfor gik der tre år, før du valgte at udgive det?

»Jeg har gjort den her plade mere kompliceret, end den egentlig var. Jeg bruger altid rigtig lang tid på at forfine musikken. Sådan tror jeg bare, det er med kunst. Du kan altid sige: ‘Okay, lad mig lige prøve at gøre sådan her’«.

»Men hver gang, jeg skruede på tingene og lavede noget om på det her album, endte jeg altid med at gå tilbage til udgangspunktet«.

Så albummet har faktisk ikke slet ikke ændret sig, selvom du har skruet på det i tre år?

»Nej, nemlig. Alt er det samme«.

Jeg kan forstå, at det her album blev til på en sommerhustur med dit band. Hvordan kom det i stand?

»Landet var lukket ned, og vi stod klar til at tage ud og spille festivaler. Det kunne vi jo ikke, så jeg sagde: ’Ved I hvad, vi tager bare i sommerhus, for jeg har alt det her inden i mig, og jeg er bare vildt inspireret lige nu, så lad os bare få det bedste ud af det’«.

Det lyder, som om nedlukningen spillede en stor rolle. Er ‘8 dage i april’ et decideret lockdown-album?

»Jeg vil blive rigtig ked af det, hvis albummet blev omtalt som et lockdown-album. For uanset hvad ville jeg stadig have haft de her følelser«.

Hvilke følelser er det?

»Det er følelser, som bor inden i alle mennesker. Følelser, der er i ethvert parforhold, og som er i en ung mand, som jeg stadig kalder mig. Som går fra at være en dreng til at blive en mand«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hans Philip var en glædelig overraskelse på ‘Går tilbage’. Hvorfor valgte du at invitere ham med på albummet?

»Jeg havde brug for at finde én, der passede til den her plade, og jeg kan ikke forestille mig nogen, der ville klæde nummeret bedre«.

»Mit band og jeg er også alle sammen venner med Hans, så det føltes bare helt naturligt at putte ham på der. Hans og jeg har mange af de samme værdier, når det kommer til musik. Og så er det bare så nemt for ham at gøre det, som han gør på ’Går tilbage’. Det skete bare helt naturligt«.

Mange havde nok forventet, at dit næste album ville blive ét stort popbrag. Er du nervøs for, hvordan lytterne vil tage imod det her album?

»Selvfølgelig er man et eller andet sted nervøs for, hvordan den lander. Men jeg er helt vildt stolt af pladen selv. Og så synes jeg egentlig, at jeg skal være fortaler for, at man ikke skal give en fuck for, hvad andre synes«.

Sidste spørgsmål: Er det her lyden af den nye Lord Siva?

»Nej. Det er bare lyden af mig lige nu«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af