Lord Siva afslører ‘hemmeligheden’ bag 80’er-singlen ‘Solhverv’: »Jeg havde faktisk ikke tænkt mig at udgive den«

Lord Siva fortæller, hvordan popsangen ’Solhverv’ blev til i samarbejde med dansktop-gruppen Humørekspressen. Og han slår fast, at singlen altså er lavet før The Weeknds ’Blinding Lights’ udkom.
Lord Siva afslører ‘hemmeligheden’ bag 80’er-singlen ‘Solhverv’: »Jeg havde faktisk ikke tænkt mig at udgive den«
Lord Siva. (Foto: Ed Gumuchian/Soundvenue)

Lord Siva har taget fusen på os et par gange den seneste tid. Først kom der en engelsksproget ep med Vera, og så udgav han albummet ’Lys’, der lukkede både popmusik og optimisme ind i sangerens univers. Og senest har Siva sluppet singlen ’Solhverv’, hvor han danser ud i natten til lyden af rendyrket 80’er-pop.

‘Hemmeligheden’ bag den nye lyd er, at ‘Solhverv’ faktisk er et slags remake af en sang af samme navn, som sidste år blev udgivet af Humørekspressen; dansktop-bandet, der består af Klumben, Chapper, Pharfar og Peter Lützen.

Lord Siva er nemlig fan af gruppen og blev simpelthen forelsket i ’Solhverv’, da han hørte den i Klumbens lejlighed. Hvorefter han lavede sin egen version i samarbejde med Humørekspressen.

Det fortæller Lord Siva via telefon i et interview, hvor vi får hele historien om tilblivelsen af den uventede popsmasker.

’Solhverv’ er oprindeligt en sang af Humørekspressen fra 2019. Hvordan opstod din version af nummeret?
»Jeg synes, Humørekspressen har lavet en fucking fed plade (‘Til ære for alle’, red.). Mine yndlingsnumre er ’Solhverv’ og ’På flugt’. En dag spillede Noodle (producer, red.) det for mig i Klumbens lejlighed, hvor vi sad og hang ud. Da jeg hørte nummeret, tænkte jeg: ‘Fuck, hvor er det sindssygt! Hvorfor er der ingen, der har hørt det nummer her?’«

Hvad følte du, da du hørte sangen første gang?
»Det skal lige siges, at det var før The Weeknd havde lavet ’Blinding Lights’, at jeg lavede nummeret! Men ja, det gav mig en følelse af at være fri. Det var helt vildt danseagtigt, og jeg fik lyst til at skrive verset med det samme, da jeg hørte det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan kan det være, du nævner The Weeknd-sangen?
»Han har også det der fire i gulvet-80’er-vibe. Så det er ærgerligt, at jeg ikke lagde den ud, før den udkom. Men nu kommer den, og det er fucking nice. Jeg havde faktisk ikke tænkt mig at udgive den. Men så hørte jeg den igen og tænkte: ‘Det er fucking fedt, egentlig!’ Så tog jeg i studiet med Pharfar igen og fjernede en masse ting. En masse percussion og andre ting, der rodede i produktionen«.

Hvorfor ville du ikke udgive nummeret til at starte med?
»Jeg synes, det lød så langt væk fra alt, hvad jeg havde lavet. Så jeg tænkte: ‘Hvad skal jeg bruge det her nummer til?’ Nogle gange synes jeg, det er sjovt at indspille ting og bare lave musik, uden at det skal udkomme. Det er ikke alt, der skal ud. Jeg laver musik, fordi det er dejligt, og fordi jeg kan lide at skabe«.

Da vi talte sammen tidligere i år, sagde du, at dine samarbejder med folk som blandt andre Vera havde gjort dig mere åben for flere samarbejder. Det virker som om, du er fortsat i den retning.
»Alt, jeg laver, har jeg mig selv med i. Så det er ikke fordi, jeg ændrer persona. Jeg har det samme univers med mig uanset hvilken genre, jeg betræder. Så længe jeg har mig selv med, er der ingen grænser for, hvad jeg vil lave«.

Var du bange for, at folk ville synes, ‘Solhverv’ var for anderledes?
»Jeg synes, det er et fedt nummer. Jeg tænker ikke over, hvad andre synes. Det går godt for mig, når jeg ikke tænker på, hvad andre synes«.

Er der mere på vej i denne stil? Eller er ’Solhverv’ en enkeltstående sang?
»Jeg har noget musik på vej. Men jeg vil ikke sige, hvad det er. Jeg glæder mig helt vildt meget til, at folk skal høre det. Men jeg tør ikke sige noget om det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan fungerede samarbejdet med Humørekspressen helt konkret?
»Jeg synes, det var meget nemt, og de syntes bare, det var fedt, at jeg havde lyst. De var meget overraskede over, at jeg ville lave noget over det, de havde lavet. Det tog mig ikke lang tid at skrive det vers. Det er tit dem, der er gode; de numre, der er hurtige at skrive. Jeg tror, jeg overraskede dem ved at komme over i studiet og bare være klar på den«.

Hvad kalder du selv sangen? Er det et remix?
»Jeg har rodet meget rundt i produktionen og gjort det til noget andet. Men man kan sige så meget som, at jeg har samplet dem. Og det er lige så meget Humørekspressen, som det er mig. Uden dem havde jeg ikke lavet det nummer. Så stor tak til dem«.

Har du nogle sidste ord?
»Jeg elsker Humørekspressen!«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af