Prisen for årets mest uventede sang går til Lord Sivas nye single ‘Solhverv’

Prisen for årets mest uventede sang går til Lord Sivas nye single ‘Solhverv’
Lord Siva. (Foto: Ed Gumuchian/Soundvenue)

Hvad. Foregår. Der. Her!?

Vi havde godt lagt mærke til, at Lord Siva var begyndt at eksperimentere lidt. For sangeren, der egentlig er kendt for følsom, intens og mørk r’n’b, har på det seneste omfavnet popmusikken på den engelsksprogede single ‘Paris’ med Vera, samt åbnet sin lyd op mod nye genrer på dette års album, ‘Lys’, der var karrierens klart mest optimistiske.

Men ‘Solhverv’ havde man alligevel ikke set komme. For det her er ikke bare Pop med stort P, det er POP skrevet med kæmpestore neonbogstaver. Der er en 80’er-agtig synth, et vocoder-drevet baggrundskor (måske bestyret af Klumben, hvis man skal tro credits på Spotify) og en Lord Siva i fuldt forelsket popstjerne-modus.

Og det skaber en fuldstændig sindssygt sublim popsang! Især fordi sangerens skærende smukke stemme løfter teksterne, der danser på grænsen mellem kitsch og poesi: »Vi danser tættere i nat / tættere end før / som isen i glasset / til vi smelter og dør«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af