Spot Festival: Zar Paulo har lige givet karrierens bedste koncert

Spot Festival: Zar Paulo har lige givet karrierens bedste koncert
Zar Paulo på Spot Festival. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Jeg har set Zar Paulo live syv eller otte gange. Hver eneste gang har de været fremragende. Jeg har aldrig anmeldt dem til under fem stjerner.

Men deres Spot-koncert i Musikhusets Store Sal var alligevel niveauet over, hvad de hidtil har præsteret. Jeg tøver ikke med at erklære det deres karrieres bedste koncert. Og for den sags skyld den bedste koncert, jeg nogensinde har set på Spot Festival.

Femkløverets brusende synthpop har alle dage kaldt på større scener, end de hidtil har fået. Men ved at placere dem på Spots største scene havde de fået de helt rette omgivelser. Allerede inden første tone lød, havde alle rejst sig, og der gik ikke længe, inden dans spredte sig over hele salen.

Koncerten bød på alt det, jeg kender og elsker live-udgaven af Zar Paulo for. Forsanger Emil Vammen fyrede den ved enhver given lejlighed af med charmerende dansetrin, der var rige på både energi og kejtethed.

Guitarist Johan Horsmans fandt saxofonen frem til ‘Stop Believing’, og det greb var som altid en crowdpleaser. Rent musikalsk var maskineriet velolieret som altid – der var ikke ét kedeligt eller tørt moment.

Men alle de ord kunne jeg have brugt om de fleste Zar Paulo-koncerter. De havde dog et par greb med i hatten, der gjorde dette til en endnu større oplevelse, end de normalt disker op med.

Zar Paulo på Spot Festival. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Som da keyboardist Martin Kleberg, der ellers ofte har figureret lidt i baggrunden, brillerede med en out of this world intens keyboardsolo over det elektroniske beat til den Depeche Mode-klingende ‘Tæt på paradis’.

Eller da Emil Vammen viste sin spændvidde som vokalist ved at blive helt forsigtig og croonende over nogle ambient synths på ‘Kan du holde til at holde det inde?’, hvorefter et eksplosivt højlydt omkvæd rundede sangen af.

Vammen vandrede ud blandt publikum under ‘Interessantmand’, og her udviste han nærmest mere pågående iver, end når han stod på scenen.

Og ej at forglemme da trommeslager Tobias Schou virkelig trådte i karakter til sidst i koncerten. Først med en bombastisk trommeoutro til ‘Tiger’, dernæst med en solo iklædt regnbuefarvet lys til afslutningsnummeret ‘Jeg synes du er dejlig’.

Slutteligt skal publikum også have roser. Zar Paulos sange er lavet til den her skala, og det var medrivende at høre så store menneskemængder synge »Er du fra Jylland? Det er jeg også!«

De ligner på alle måder et band, der er klar til helt store scener som Orange og Royal Arena.


Kort sagt:
Zar Paulo havde endelig fået en scene af den størrelse, der bedst tjener deres musik. Det endte som en historisk god koncert.

Zar Paulo. Koncert. Musikhuset, Store Sal, Spot Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af