Premiere: Evil House Party vil aftabuisere borderline med den dæmoniske ‘Sky High’

Premiere: Evil House Party vil aftabuisere borderline med den dæmoniske ‘Sky High’
Evil House Party. (Foto: Anton Falck)

»Det hjælper at snakke, du er ikke alene«.

Sådan udtaler Evil House Party, den danske duo bestående af Emma Acs og tidligere Communions-guitarist Jacob Formann, om deres nye single, ‘Sky High’, som Soundvenue i dag har premiere på.

Lige siden begyndelsen har de to venners mareridtspop fungeret som et slags våben mod deres egne indre dæmoner, og deres nye såkaldte ‘larger than life and crash hard’-anthem er ingen undtagelse.

‘Sky High’ handler nemlig om at navigere i livet med borderline – en personlighedsforstyrrelse, som duoen selv har erfaring med.

»Det var ikke overlagt, at sangen skulle handle om borderline, men det gik op for os, at det var det, den handlede om, da vi skrev den«, fortæller Evil House Party om deres nye single.

»Vi håber, at den mindsker ensomheden, og at musik kan bruges til at adressere og belyse emner som mentalt helbred. For os er det vigtigt, at man kan snakke om disse emner, og at det ikke er tabubelagt«.

Evil House Party. (Foto: Anton Falck)

Rent musikalsk synes sangen da også at afspejle den kombination af uovervindelighed og desperation, der for duoen er symptomatisk for borderline-diagnosen.

»Look at me fly, I’m sky high / Yeah, I feel alright«, skråler Emma Acs euforisk i omkvædet, mens iskolde synth-flader og et pumpende beat tegner et andet, mere ængsteligt billede af tilværelsen.

Det hele smager lidt af russiske t.A.T.u. På den gode måde.

Den nye single er første udspil fra Evil House Partys kommende debutalbum, der følger i hælene på ep’en ‘Grand Theft Audio’ fra 2021.

Tidligere i år kunne duoen opleves på Roskilde Festival, hvor de med zombiedans og ondskabsfuld festmusik i et kort øjeblik forvandlede hele Gaia-teltet til en scene fra ‘The Last of Us’.

‘Sky High’ udkommer officielt på streaming i morgen. Måske i anledning af, at det er fredag den 13.?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af