Medstifter af legendarisk pladeselskab sagsøgt for seksuelt misbrug

Medstifter af legendarisk pladeselskab sagsøgt for seksuelt misbrug
Jimmy Iovine. (Foto: Michael Kovac/Getty Images)

Interscope Records-medstifter Jimmy Iovine er blevet sagsøgt af en unavngiven kvinde for seksuelt misbrug, tvangsberøring, seksuelle krænkelser og repressalier.

Det rapporterer Billboard, som også kan fortælle, at sagen omhandler flere tilfælde af misbrug samt en specifik hændelse, der angiveligt skulle have fundet sted i New York i 2007.

Iovine har ikke selv kommenteret sagen, men en talsmand for pladeselskabsmogulen havde følgende at sige til Variety:

»Vi er chokerede og forvirrede over anklagen. Det her er første gang, vi hører om sagen. Ingen har nogensinde påstået noget lignende om Jimmy Iovine, og vi er aldrig blevet kontaktet eller gjort opmærksomme på klager fra nogen, inklusive denne ukendte sagsøger, før nu«.

Iovine begyndte sin karriere som lydtekniker og stiftede sidenhen Interscope Records med Ted Fields i 1990. Pladeselskabet har historisk set huset artister som 2pac, Eminem og Kendrick Lamar.

Musikbranche-veteranen er desuden kendt for sammen med Dr. Dre at have stået bag Beats Electronics og Beats Music, der i 2014 blev opkøbt af Apple, og som senere blev skabelonen for streamingtjenesten Apple Music.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af