Premiere: Selma Judith er en vampyr, der tvangsfodrer patriarkatet med menstruationsblod i ‘Eat Your Soul’-musikvideoen

Premiere: Selma Judith er en vampyr, der tvangsfodrer patriarkatet med menstruationsblod i ‘Eat Your Soul’-musikvideoen
Still fra Selma Judiths 'Eat Your Soul'-video. (Foto: Anna Eline)

Sidst vi så en musikvideo fra Selma Judith, skildrede hun et sammenbrud ved at vandre ud i skoven i undertøj indtil skovbunden opslugte hende. Nu har den danske musiker udgivet en billedside, der om muligt er endnu mere visuelt overrumplende.

I dag har Soundvenue premiere på musikvideoen til den nye single ‘Eat Your Soul’, der udfolder en blodig vampyrseance med Judith i den blodsugende hovedrolle.

I videoen har vampyr-Judith fanget en afklædt mand i en seng i et forladt kapel, som hun mæsker sig på. Det er sex, blod, begær og død i en makaber mixtur.

»Sangen handler om at blive så vred, at man mister kontrollen og derfor eksploderer i uhensigtmæssigt ufiltreret vrede«, fortæller Selma Judith Soundvenue om ‘Eat Your Soul’.

»Denne følelse er portrætteret i et vampyr-univers, hvor den kvindelige aktør har ladet sin eksplosive side være skjult i kraft af, at hun har forført en mand som et menneske. Men forud for scenen i kirken har han nok sagt noget forkert, eller været en skuffelse for hende, og hun har reageret på dette ved at bide ham i halsen og gøre ham bevidstløs. Hun har fået slæbt ham til et forladt kapel, som hun har brugt til samme lejlighed et par gange før. Her fodrer hun ham med sit (menstruations)-blod for at påbegynde omvendingsritualet og gøre ham til en vampyr«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Eat Your Soul’ er en fantasyvideo, men det er også en fortælling om kvindelig vrede, fortæller Selma Judith.

Judith beskriver karakteren, hun har skabt til musikvideoen sådan her:

»En vampyr-udgave af en vred, seksuelt ladet, ukontrollerbar kvinde, der tvangsfodrer patriarkatet menstruationsblod – produktet af det, som kvinder igennem årtier er blevet hånet for at have, og som er blevet brugt som argument for at kvinder er for lunefulde og ustabile til at sidde på magtfulde poster«.

Still fra Selma Judiths ‘Eat Your Soul’-video. (Foto: Anna Eline)

Derudover er vampyr-rollen også en slags frygt-overvindelse for den danske musiker, der – som hun fortæller – længe sov med hvidløg på værelset, fordi hun var så bange for vampyrer.

Senere har den frygt forvandlet sig til fascination, der blandt andet har manifesteret sig i en kærlighed til vampyrserier som ‘True Blood’, ‘Castlevania’ og ‘Vampire Diaries’ – og nu altså i en musikvideo.

»Jo ældre jeg blev, jo mere følte jeg, at jeg kunne relatere til dem«, siger Selma Judith om sin vampyrfascination. »At føle, at man sugede livet ud af folk, at være mærkelig og anderledes og alene og for meget. Hele den vampyriske seksualitet har altid skræmt mig og fascineret mig, måske fordi den er så ego-dreven, og anti-undskyldende«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af