Der er forsvindende få kvindelige danske musikere på listen over sidste års mest streamede album

Der er forsvindende få kvindelige danske musikere på listen over sidste års mest streamede album
Tessa. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Ud af de 100 mest streamede album i 2023 var kun seks lavet af kvindelige kunstnere eller af navne med et kvindeligt medlem i front.

Det påpeger Ekstra Bladet ud fra informationer fra musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der har publiceret en oversigt over sidste års mest afspillede musik.

Listen over årets 100 mest afspillede album – der inkluderer både udenlandske og danske album – inkluderer Blæst (med Fernanda Rosa Brygmann Salomon i front), Tessa, Medina, Saint Clara samt børnealbum af Søs Fenger og Alberte. De højest placerede navne er Blæst på 10.-pladsen og Tessa som nummer 27.

Listen toppes af en række mandlige danske artister: Tobias Rahim, Gobs, Ukendt Kunstner, Lamin, Gilli, D1ma og Artigeardit optager de øverste syv pladser.

Musikbranchen kæmper altså stadig med en stor kønsmæssig skævvridning. Det er et problem, der endelig er kommet et stort fokus på i branchen, hvilket man blandt andet kunne erfare til et stort topmøde hos DR, som Soundvenue rapporterede fra tilbage i november 2023.

Men kolde fakta og tørre tal – som denne IFPI-opgørelse – viser, hvor lang vej der er endnu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af