Her er 10 internationale popnavne, du skal holde skarpt øje med i 2024

Hvem bliver årets store popstjernegennembrud? Her er to håndfuld bud.
Her er 10 internationale popnavne, du skal holde skarpt øje med i 2024
Tyla. (Foto: PR)

Et nyt musikår er skudt i gang, og spørgsmålene står i kø.

Hvilke popnavne bryder igennem, hvem starter de store TikTok-trends, og hvem udgiver de der sange, der bare kommer til at være uundgåelige på streamingtjenesterne?

De spørgsmål har aldrig været sværere at svare på end i dag, for popmusikken har ikke længere monopol på toppen af hitlisten.

Tidens megahits kan lige så godt komme fra mexicanske sangere, der synger om stoffer over corridos tumbados, eller fra countryscenen, der virkelig havde et stort år i 2023.

Men rolig! Popmusikken findes stadig. Og måske er det fint, at den får lidt konkurrence – i hvert fald bliver der virkelig lavet meget spændende og innovativ popmusik for tiden. Poppen er nemlig selv blevet mere flersidig end nogensinde.

Det har vi prøvet at vise med denne liste, der både byder på navne, der dyrker den helt store pop, og nogle mere eksperimenterende artister.

Tate McRae. (Foto: PR)

Tate McRae

Vi starter med én, der nærmest allerede er for stor til denne liste. Tate McRae har lavet musik længe, og haft jævnt store hits – blandt andet ‘You Broke Me First’, der har rundet en milliard Spotify-afspilninger. Så helt ukendt er hun altså ikke.

Men i slutningen af sidste år blev hun pludselig et navn, der var på alles læber på en måde, hun ikke var før. Ikke mindst takket være den ustyrligt ørehængende ‘Greedy’ samt en optræden hos ’Saturday Night Live’, der gik viralt sidst i 2023, og fik ros af store navne som Harry Styles og Billie Eilish.

Hendes album ‘Think Later’ udkom i december, og markerede et skifte fra lidt anonym Billie Eilish-inspireret pop til fuldbyrdet MTV-æra-00’er-stjerne. Musikken (og hendes sangstil) er ikke alle anmelderes kop te, men en ting er sikkert: Det virker uundgåeligt, at vi kommer til at høre meget mere fra hende i 2024.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Addison Rae

Fra en Rae til en anden.

Addison Rae er en af verdens største TikTok-personligheder. Nu vil hun også være popstjerne. Hun udgav sangen ’Obsessed’ tilbage i 2021, men den noget anonyme single blev ikke lige det gennembrudshit hun måske havde håbet på.

Sidste år udgav hun så ep’en ‘AR’, der markerede et kunstnerisk nybrud. Mest bemærkelsesværdig er sangen ‘2 Die 4’ med Charli XCX, der viste, at Addison Rae ikke vil gå den konventionelle popstjernevej.

’AR’ antydede, at Addison Raes sofistikerede (og samtidig lidt Dua Lipa-klingende) popmusik rent faktisk måske kan forvandle hende fra TikTok-navn til popstjerne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Aliyah’s Interlude 

De to første navne på denne liste er allerede ret etablerede, men her får du til gengæld et dugfriskt navn: Aliyah’s Interlude har kun udgivet en enkelt sang, men den har i den grad overtaget TikTok. På ’It Girl’ vender hun øjne af dig, og beder dig sende en besked i stedet for at ringe.

Aliyah’s Interlude har været kendt på platformen for sin såkaldte AaliyahCore-æstetik i noget tid, men har nu kastet sig over en seriøs musikkarriere. Man skal passe på med at bedømme på baggrund af en enkelt sang, men ‘It Girl’ er en skæv, flabet og charmerende rapsang, der kombinerer et Megan Thee Stallion-agtigt flow med en klubbet 90’er-house lyd. Det lyder ekstremt lovende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tyla   

Burna Boy, Ckay, Omah Lay, Rema, Davido, Asake. Listen af artister, der i de seneste år er brudt igennem fra det afrikanske kontinent til den globale popscene, er lang. Og den er ved at blive et navn længere.

Sydafrikanske Tyla havde et af sidste års største TikTok-hits med det ørehængende ‘Water’, der med ét gjorde hende til et globalt fænomen. Den lækre og drivvåde sang har rundet 250 millioner streams på Spotify, og er udgivet i et remix med Travis Scott. I december udgav hun så ep’en ‘Tyla’, der fremviser hendes unikke blanding af pop, r’n’b, afrobeats og amapiano.

Med de drømmende produktioner og en fløjlsblød vokal kunne Tyla godt være et bud på en ny popstjerne indenfor amapiano-genren, der allerede er i gang med et globalt gennembrud.

Laufey. (Foto: PR)

Laufey

Laufey er en ener på den her liste – og i det hele taget. Hendes musik dyrker jazz og soul med afdæmpede trommer, akustisk bas og strygerarrangementer.

Egentlig kan man diskutere, om Laufey overhovedet laver pop. Men hun opfører sig som en popstjerne. Hun er stor på sociale medier, og har haft succes med at udbrede sine sange til en yngre generation der, lad os være ærlige, måske ellers ikke har en udtalt interesse for støvede jazzklubber.

Hendes album ‘Bewitched’ fra sidste år var et virkeligt interessant og moderne bud på, hvordan jazz kan lyde i 2023, og Laufey er mere end bare en nostalgi-maskine.

Selv har hun sagt i interviews at hun vil gøre for jazz, hvad Taylor Swift har gjort for country, så ambitioner er der i hvert fald nok af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yaeger  

Her kommer vi til gengæld til noget ægte pop. Emotional rave pop for at være mere præcis.

Det er nemlig, hvad svenske Yaeger kalder sin egen musik, der er elektronisk pumpende, med masser af dansable drops og store synthleads. Det lyder lidt af Charli XCX og hyperpop, men med større omkvæd og fuld knald på rave-æstetikken.

Lyt for eksempel til den euforiske ‘Lupins in Blue’ fra ep’en ‘Jaguar’, der udkom sidste år. Emotional rave pop må være den helt perfekte betegnelse for sådan en sang, som man har lyst til at høre som det sidste på dansegulvet efter en lang fest, når man er helt mør i følelserne.

Yaeger kunne meget vel blive Sveriges næste klubpop-eksport – det kan de jo noget med derovre på den anden side af sundet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Judeline

Nu skal vi til Spanien. Her er Judeline et godt bud på en ny alternativ popstjerne, der blander reggaeton og pop med en mere eksperimenterende, svævende lyd.

Hun udgav ep’en ‘De La Luz’ i 2022, og har siden udgivet en lind strøm af singler. ‘De La Luz’ havde en meget underspillet, næsten lidt James Blake-agtig elektronisk, minimalistisk lyd over sig.

På de senere singler er hun blevet mere poppet, og tør stå mere frem med sin egen vokal. Og så er hun helt tydeligt begyndt at kigge til reggaeton-genren for inspiration. Det sker dog ikke på bekostning af hendes eksperimenterende og lidt mystiske produktioner, der kan være både minimalistiske og store.

Minder det om Rosalía? Uden tvivl, og ikke kun på grund af sproget. Men vi håber nu alligevel på mere i 2024, for sange som for ‘2+1’ eller dobbeltsinglen ‘Tánger y Zahara’ kommer man altså ikke lige forbi hver dag.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fifty Fifty

BTS og Blackpink, som i lang tid har defineret K-pop-genren, er begge lidt på lavt blus, mens den nye gruppe NewJeans har taget førertrøjen. Men der sker også andre interessante ting i K-pop-land.

Som gruppen Fifty Fifty, der havde et stort hit i 2023 med sangen ‘Cupid’. De virker som oplagte kandidater til at tage skridtet videre i 2024.

Deres quirky og opløftende popsange kan få selv den værste skeptiker i godt humør, og selvom de allerede har udgivet en del i 2023, så er K-pop-acts ikke kendt for at hvilke på laurbærrene, så mon ikke de kommer til at ride videre på bølgen i 2024?

Kenya Grace. (Foto: Hannah Diamond)

Kenya Grace   

Kenya Grace har haft det, man nok kan kalde et breakout-moment i 2023. Sangen ‘Strangers’ storhittede i sidste halvdel af året. Her blander den britiske sanger et hurtigt breakbeat med en døsig og melankolsk vokal, og det fungerer fantastisk.

Hendes musik er generelt inspireret af engelsk klubmusik, som drum and bass og UK garage, men serveret i et mere letfordøjeligt popsangs-format med skarpe omkvæd og gode melodier. Tænk en mere poppet version af PinkPantheress.

Debut-ep’en skulle komme her i 2024, og så kommer hun faktisk også til Danmark, og spiller på Syd For Solen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hemlocke Springs

Vi slutter festen på soveværelset. Hemlocke Springs laver lo-fi inspireret, synthwave-klingende bedroom pop med gammeldags trommemaskinelyde og 80’er-synths. Det lyder måske støvet, men det er faktisk både virkelig sjovt og sprængfyldt af energi.

Hemlocke Springs overmættede 80’er-æstetik er new wave til TikTok-generationen. Det er retro, men føles også meget nutidigt, ikke mindst på grund af sangenes insisterende høje tempo.

Selv siger den amerikanske kunster, at hun er inspireret af EDM og K-pop, og det kan man godt høre. Lyt for eksempel til ‘Heavun’, der med sine mange synthlinjer og melodiske skift er overstimulerende på den bedst mulige måde.

Hemlocke Springs udgav et minialbum i 2023, blandt andet med hendes hidtil største hit ‘Girlfriend’, men eftersom det kun var syv sange langt, kan man jo håbe der er et større projekt på vej i 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af