Taylor Swift slår Elvis Presleys 21 år gamle hitlisterekord

Taylor Swift slår Elvis Presleys 21 år gamle hitlisterekord
Taylor Swift. (Foto: PR)

Taylor Swift runder sit imponerende 2023 af med endnu en milepæl. Popstjernen, som slet og ret blev kåret til årets person af Time Magazine, har nemlig lige slået selveste Elvis Presleys rekord, som har stået i 21 år.

Her er tale om rekorden for antal uger med førstepladsen på Billboards traditionsrige albumhitliste Billboard 200 for en soloartist. Billboard indsamler data fra både albumsalg og -streams for løbende at kåre hver uges mest populære albumudgivelser på det amerikanske marked.

Swifts genindspillede hitalbum ‘1989 (Taylor’s Version)’ har nu ligget som nummer et på listen for femte uge i træk, hvilket samlet set giver hende 68 uger på førstepladsen fordelt over 13 storhittende udgivelser. Dermed passerer hun Elvis’ rekord på 67 uger, der var fordelt over en række album i perioden 1956 til 2002.

Men det var altså ‘kun’ rekorden for soloartister. Tæller man grupper med, har The Beatles stadig rekorden med hele 132 uger på toppen af Billboard 200. Den rekord har de opbygget med album udgivet fra 1964 til 2001.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af