Verdens største musikselskab, Universal Music, kalder til kamp mod TikTok

Verdens største musikselskab, Universal Music, kalder til kamp mod TikTok

En konflikt ulmer mellem verdens største musikselskab og platformen, der som få andre afgør, hvilken musik, der slår igennem.

Den seneste tid har Universal Music Group og TikTok haft en aftale, der gjorde det muligt for sange, som pladeselskabet ejer rettighederne til, at blive spillet på TikTok. Den aftale udløber i slutningen af denne måned – og den ser ikke ud til at blive fornyet.

Universal Music har netop offentliggjort et åbent brev med overskriften ‘Derfor skal vi give TikTok en time out’, og her bliver der ikke holdt igen.

Musikselskabet anklager blandt andet TikTok for at udbetale en yderst lav kompensation for de sange, der afspilles på platformen, og for ikke at gøre nok for at bekæmpe ulovlige sange og AI-genereret musik.

»I sidste ende forsøger TikTok at bygge en musik-baseret forretning uden at betale en fair pris for musikken«, lyder det i brevet.

Derudover anklager Universal også den kinesisk-ejede platform for at bruge bøllemetoder og trusler ved forhandlingsbordet.

»TikToks taktik er åbenlys: De vil bruge deres platforms magt til at skade de sårbare artister og til at skræmme os til at indgå en dårlig aftale, der undervurderer musikken og som undersælger artisterne, sangskriverne og deres fans«.

Det faktum, at Universal og TikTok ikke har indgået en ny aftale, betyder, at den massive mængde musik, musikselskabet ejer rettighederne til, ikke vil være tilgængelig på TikTok fra i morgen.

Det rapporterer The Guardian, der har fået oplysningerne bekræftet af en repræsentant fra Universal Music.

En række af tidens største stjerner udgiver deres musik hos Universal. Blandt andre Taylor Swift, Bad Bunny, The Weeknd, SZA, Steve Lacy, Drake, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Rosalía, Harry Styles, Ariana Grande, Justin Bieber, Adele, U2, Elton John, Coldplay, Bob Dylan og Post Malone.

Hvis du altså for eksempel vil lave en TikTok til ‘Murder On The Dancefloor’ af Sophie-Ellis Bextor – en af tidens mest populære sange på platformen – vil det ikke længere være muligt fra i morgen. Med mindre de to parter i sidste øjeblik når frem til en aftale.

TikTok er ikke enig i anklagerne fra Universal Music, rapporterer Rolling Stone. Musikmediet har fået en udtalelse fra en repræsentant fra TikTok, som udtaler, at Universal »sætter deres egen grådighed over deres artister og sangskrivere«.

TikTok-repræsentanten påpeger også, at platformen har aftaler med alle andre pladeselskaber udover Universal.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af