Der er noget helt galt med den danske Spotify-chart

Der er noget helt galt med den danske Spotify-chart
Gilli. (Foto: PR)

Den danske Spotify-chart ligner mestendels sig selv. Gilli, Kesi, D1ma, Artigeardit, Lamin… masser af velkendte ansigter. Lige indtil man kigger på førstepladsen.

Her troner en sang ved navn ‘Anarchy’ som er en udgivelse af artisterne Lavern, Bonfire, Babynaps, Djbasra og Swedish Wife Maffia. ‘Anarchy’ ligger på astronomiske 230.000 afspilninger per dag.

Det er virkelig mærkeligt.

For artisterne bag sangen er alle, som Euroman har påpeget, mere eller mindre totalt ukendte artister, der ikke normalt streamer i denne liga.

Og sangen, der altså streamer mere end tre gange mere end Gilli på andenpladsen, er en instrumentel guitarsang. Ikke lige noget, der lyder som et hit.

Er der tale om snyd med streamingtallene? Er AI-robotter på spil? Eller skyldes det noget så simpelt som en menneskelig fejl?

Det vides ikke. Men én ting er sikker: Noget er noget grueligt galt på den danske Spotify-chart.

Opdatering: Spotify har delt følgende udtalelse i en mail til Soundvenue:
»Manipulation af streams er en udfordring i hele branchen, som Spotify arbejder hårdt på at bekæmpe. Selvom vi ikke kommenterer på individuelle tilfælde, træffer vi foranstaltninger, når vi opdager forsøg på at manipulere med streams. Dette kan inkludere korrektion af streamtællinger, tilbageholdelse af royalties og i nogle tilfælde fjernelse af indhold. Effekten af sådanne justeringer kan tage noget tid, før de bliver synlige på områder som hitlister«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af