Nick Cave og Warren Ellis står for musikken til Amy Winehouse-filmen ‘Back to Black’

Nick Cave og Warren Ellis står for musikken til Amy Winehouse-filmen ‘Back to Black’
Marisa Abela i 'Back to Black'. (Foto: Scanbox)

I den nye Amy Winehouse-biopic ‘Back to Black’ kommer man ikke kun til at høre den afdøde stjernes egne sange som ‘Rehab’ og ‘You Know I’m No Good’.

Nick Cave og Warren Ellis er nemlig blevet hyret til at lave filmens underlægningsmusik. Det skriver Pitchfork.

»Nick og Warren var de eneste musikere i mine tanker til at komponere musik til ‘Back to Black’«, fortæller filmens instruktør, Sam Taylor-Johnson, i en pressemeddelelse.

»Gennem årene har jeg lyttet til alt, hvad de har komponeret og længtes efter at realisere drømmen om at arbejde sammen. Deres følsomhed såvel som forståelse af denne historie har ført til et helt igennem dybt og bevægende film-score«.

De to musikere har tidligere stået for underlægningsmusikken til blandt andet ‘Blonde’, ‘Wind River’, ‘Hell or High Water’ og ’Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’.

‘Back to Black’ har det unge talent Marisa Abela i hovedrollen som Amy Winehouse. Filmen skildrer musikerens rejse fra 90’erne og frem mod det store gennembrud med ‘Back to Black’-albummet i 2006.

Allerede under optagelserne blev filmen ramt af et backlash fra fans af Winehouse, der som bekendt døde af alkoholforgiftning i 2011, blot 27 år gammel. Fansene frygtede, at musikerens medieombruste misbrug og ydmygelser vil overskygge resten af hendes liv og virke. Tiden må vise, om det er tilfældet.

‘Back to Black’ får biografpremiere 11. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af