Premiere: Blikfang er blevet et soloprojekt – hør den poppede single ‘Carpe Diem’

Premiere: Blikfang er blevet et soloprojekt – hør den poppede single ‘Carpe Diem’
Blikfang. (Foto: Liv Latricia Habel)

Landets måske mest excentrisk duo er blevet et soloprojekt.

Indtil for nylig udgjorde David Engelbrecht den ene halvdel af Blikfang, men tilbage i efteråret kunne duoen fortælle på Instagram, at produceren ikke længere er involveret i det skæve popprojekt, der fremover kun vil bestå af forsanger Søren Gade.

Udmeldingen kom bare få uger efter udgivelsen af de to barndomsvenners vidunderligt kejtede ep ‘Vær dig selv’, og i en mail til Soundvenue sætter Gade nu ord på, hvad der ligger til grund for Engelbrechts exit.

»David og jeg besluttede, at hvis Blikfang skulle kunne leve op til sit fulde potentiale, så kunne det ikke længere være et sideprojekt«, forklarer Søren Gade – måske med reference til det faktum, at Engelbrecht også skruer på knapperne i Fraads?

»Derfor står jeg nu tilbage som solist med fuldstændig frie rammer og et nyt gåpåmod. På den måde har vi gjort, at Blikfang nu kan få alt den tid, energi, indlevelse og prioritering, som Blikfang fortjener«.

Søren Gade og David Engelbrecht fra Blikfang. (Foto: Liv Latricia Habel)

Han forsikrer dog om, at Engelbrecht stadig har en finger med i spillet, når det kommer til Blikfangs musik.

»David vil stadig komme til at bidrage til musikken, for vores samarbejde er så unikt, at det ikke skal gå til spilde. Men beslutningerne omkring projektets retning og fortælling er nu ene og alene op til mig«.

Så hvordan lyder projektet, nu hvor Gade selv styrer showet? Det bliver vi klogere på i dag, hvor Soundvenue har premiere på Blikfangs første single uden Engelbrecht.

‘Carpe Diem’, som den nye single hedder, er lavet i samarbejde Terkel Atsushi aka Atusji, og Gade har efter udsagn »virkelig udnyttet«, at han nu selv har det sidste ord i forhold til, hvad man må og ikke må.

Resultatet er da også mere poppet, end vi er vant til at høre Blikfang, men ifølge Gade er det altså ikke ensbetydende med, at det er linjen fremover.

»Jeg ved ikke, om det nødvendigvis er et udtryk for, at det nye Blikfang er mere poppet. Men det er i hvert fald et udtryk for, at intet er forbudt, og at intet er for meget af det gode«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Poppet eller ej er Blikfang stadig det skæve projekt, vi kender og holder af, og især de hviskede »carpe diem, baby!«-ad-libs i sangens anden halvdel vækker mindelser om den totale hengivenhed fra et nummer som ‘Lille ske’.

Og ifølge Gade er planen da heller ikke at lægge excentriciteterne på hylden lige foreløbigt.

»Jeg er i gang med en proces, hvor jeg udforsker, hvad projektet egentlig kan rumme, samtidig med at kernen – min kærlighed til popomkvæd, umiddelbarheden i teksterne, humoren og quirkyheden – altid vil forblive den samme«, forklarer han.

»Der er ikke tale om et nyt projekt, men en ny fase af Blikfang«.

‘Carpe Diem’ udkommer officielt på streaming fredag den 9. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af