Artigeardit hev et effektivt trick ud af ærmet til et sprudlende Distortion X Nørrebro

Artigeardit, Kind Mod Kind, Laura4evigt og Noah Carter var blandt de mange navne, der spillede på tre scener i syv timer til Distortion X Nørrebro.
Artigeardit hev et effektivt trick ud af ærmet til et sprudlende Distortion X Nørrebro
Artigeardit til Distortion X Nørrebro. (Foto: Red Bull Media House/Samy Khabtani)

Distortion er mange ting – gratis gadearrangementer, eksklusive natklub-events, en elektronisk festival på Refshaleøen – og torsdag var det blandt andet Distortion X Nørrebro, som omdannede Den Røde Plads og Nørrebro Skatepark til en stor fest med electropop, klubmusik og hiphop på tre scener.

Harty og venner. (Foto: Dejan Obretkovic)

Red Bull-scenen blev indviet af dj-trioen Pree, imens Harty storsmilende satte gang i Soundvenue-scenen omgivet af venner, der gav den gas og dansede – hvilket smittede af på publikum.

(Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Thea Dora. (Foto: Dejan Obretkovic)

Det var til gavn for Thea Dora, der derefter charmerede sig ind på et nysgerrigt publikum med sin tomandshær, der ud over hendes bragende vokal også bestod af multiinstrumentalist Martha Elisabeth.

(Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Laura4evigt. (Foto: Dejan Obretkovic)

Herfra skulle Laura4evigts Medina-klingende klubpop ramme lige den del af publikums hjerte, der rimer allermest på smerte. Flankeret af dj Mikkel Wonsbek og iført et toptjekket sæt solbriller transformerede hun lige så elegant den sene eftermiddag til en hed nat på klub.

Kundo og Thor Farlov. (Foto: Red Bull Media House/Samy Khabtani)

Ovre på Red Bull-scenen kunne man opleve helt ny musik fra det lovende raptalent Faza, der ellers kun har to sange ude, og øjeblikkeligt derefter lavede Kundo samme manøvre.

Uudgivne numre med gæsteoptrædener fra både Mas og Thor Farlov afslørede en mere poppet, lidt Lamin-klingende retning fra Vejle-talentet, men særligt da han afsluttede med gennembrudssinglen, ‘7100’, satte det ild til et feststemt publikum.

Ung-skab. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Clara Rose fra Ung-skab. (Foto: Dejan Obretkovic)

Samtidig havde duoen Ung-skab Soundvenue-scenen i sin hule hånd. De havde medbragt live-band, dansere, farvekoordinerede outfits og hele molevitten. Hittet ‘Snekkersten Strand’ satte gang i fællessang, og da rapperen Bjørn bevægede sig ud i publikum, tog det kegler.

(Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Merro8s melodiøse hiphop satte gang i Red Bull-scenen med en hitparade, der ikke ses ofte fra så nyt et navn.

Elsked. (Foto: Dejan Obretkovic)

Samtidig var der fest med det selverklærede elektroniske boyband Elsked på Soundvenue-scenen – de hårdtslående toner fik folk til at hoppe og danse i en grad, scenen ikke tidligere havde set. Det var et helt lille rave for en stund.

Noah Carter. (Foto: Red Bull Media House/Samy Khabtani)
Noah Carter og Thor Farlov. (Foto: Red Bull Media House/Jesper Grønnemark)

Bagefter spillede Noah Carter for et massivt fremmøde. En varm Thor Farlov kiggede endnu engang forbi, denne gang til hittet ‘Alt det’, og så kom Mas også og leverede knivskarpt sit gæstevers på ‘Livsnyder’ til stor jubel.

Kind Mod Kind. (Foto: Dejan Obretkovic)

Kind Mod Kind tiltrak aftenens hidtil største forsamling på Soundvenue-scenen, hvor ‘Love Isn’t Easy’ fik alle til at synge med. Særligt en tætpakket instrumentalpassage på ‘Jeg går amok’, hvor alle i bandet havde meget at se til, fik publikum til – meget passende – at gå amok.

Kind Mod Kind. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Herfra præsenterede der sig et dilemma – hvordan ville man tilbringe den sidste times Distortion X Nørrebro? AV AV AV afrundede Soundvenue-scenens program, mens Artigeardit headlinede på Red Bull-scenen.

Der var stort fremmøde til begge dele, og særligt til Artigeardit var der så proppet, at man knap kunne komme til eller fra den elektroniske Gravity-scene, der hele dagen havde præsenteret house og techno lige ved siden af Nørrebro-hallen.

AV AV AV til Distortion X Nørrebro. (Foto: Dejan Obretkovic)

Til gengæld formåede Ardit at nå helt ud til de bageste rækker, der hoppede i vilden sky til hits som ‘Hvor fuck er min drink’, ‘Er her’ og en Lamin-gæstet ‘Hva status’.

Artigeardit til Distortion X Nørrebro. (Foto: Red Bull Media House/Samy Khabtani)

Til afslutteren ‘Kom af sig selv’ brugte han det gamle trick, hvor han lod som om, at sangen sluttede, før han lige fyrede et sidste omkvæd af. Og ét til. Og ét til.

Det resulterede i en kæmpemæssig energiudladning fra et tændt publikum, der derfra bevægede sig hjem eller måske endda videre i byen til et Distortion Club-arrangement.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af