Premiere: Man ser konfettikanoner for sit indre øje, når man lytter til Julie Pavons ‘Lost Child’

Premiere: Man ser konfettikanoner for sit indre øje, når man lytter til Julie Pavons ‘Lost Child’
Julie Pavon. (Foto: Petra Kleis)

Er du nogensinde faret vild som barn uden at føle dig den mindste smule nervøs eller fortabt? Sådan har Julie Pavon det på sin nye single, som Soundvenue i dag har premiere på.

Sangen hedder ‘Lost Child’, og her vælger Pavon at bevæge sig ud i verden med samme nysgerrighed som et barn, der uden sine forældres opsyn er spændt på at lære, hvad der mon venter rundt om hjørnet. Sangen handler nemlig om som voksen at kanalisere de følelser, et barn måtte have – eksempelvis under en opdagelsesrejse i byen.

»Opdagelsesrejse i byen« er da netop også de ord, der bedst indkapsler musikvideoen til ‘Lost Child’. Her ser vi en enlig Pavon gå på udkig alle mulige steder med samme iver som et barn, der ser storbyen for første gang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den barnagtige legesyge kommer også til udtryk rent musikalsk. Hvor Pavons tidligere materiale har været et notorisk spartansk take på, hvordan man kan forene house med popmusik, er ‘Lost Child’ mere maksimalistisk. Når hun halvandet minut inde i sangen synger hooket »I can be a lost child«, kan man nærmest se konfettikanoner blive affyret for sit indre øje.

Det virker endda til, at hendes ellers så alvorstunge dance-toner for én gangs skyld er blevet befolket af noget så cheesy som eurodance. Melodien bag de æteriske vokaler, der optræder som det allerførste i sangen, og som sidenhen bliver et tilbagevendende hook, lyder i hvert fald som snydt ud af ATC’s 24 år gamle eurodance-hit ‘Around the World (La La La La La)’.

Skiftet i lyden skyldes dog ikke kun de tematiske paralleller til barnlig nysgerrighed, men formentlig også de nye producere. Pavons tidligere musik har nemlig været produceret i samarbejde med Uffe Christensen, men på ‘Lost Child’ har hun allieret sig med Frederik Nordsø.

Julie Pavon. (Foto: Petra Kleis)

Også på livefronten omfavner Pavon for tiden den nysgerrighed, hendes indre barn besidder. Til sommer skal hun optræde på Roskilde Festival, og hun har annonceret, at hun vil gæste festivalen med »et helt særligt show skabt specielt til lejligheden«. Bedst som man troede, man kendte Pavon og hendes høje liveniveau, kommer der altså nye boller på suppen.

‘Lost Child’ er den første nye sang fra Pavon siden 2023-ep’en ‘Watch Her Dance’, så måske varsler den en helt ny retning for Pavon? Hun har i alle fald annonceret, at sangen kommer til at figurere på hendes debutalbum, der lander i begyndelsen af 2025.

‘Lost Child’ udkommer officielt på streaming 31. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af