Ugens Top Tracks: Snyd ikke dig selv for denne gakkede First Days-fest på Roskilde Festival

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på Willow Smith, der har genopfundet sig selv, og selvfølgelig det diss-track, alle snakker om lige nu.
Ugens Top Tracks: Snyd ikke dig selv for denne gakkede First Days-fest på Roskilde Festival
The Bird. (Foto: Emilia Marienlund Klint)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Bird ‘Tight’

Roskilde Festivals to First Days-scener satser mere på elektronisk musik, end de gjorde sidste år – og de elektroniske navne har fået primetime-pladser i tidsplanen, hvor mørket er faldet på, og feststemning kan sprede sig over pladsen.

Mandag den 1. juli har den elektroniske kunstner The Bird fået til opgave at spille aftenens sidste koncert i Gaia-teltet klokken 23.00. Og man kan roligt forberede sig på en koncert, der kaster alle prætentioner om »god smag« ud af vinduet.

The Bird er inspireret af kunstnere som Basshunter, Darude og Crazy Frog. Ja, Crazy Frog – og man kan absolut høre det på hans seneste single, hvor de forvrængede vokaler og de skingre synths let begynder at danne mentale billeder af en blå frø, der fræser afsted uden at tage hensyn til sine omgivelser. Lyrisk er det en kærlighedssang om at være sammen i medgang og modgang, men det lyder ikke som nogen anden kærlighedssang derude.

De andre elektroniske fester på Roskilde Festival skal nok blive spændende. Men det virker tvivlsomt, at der er nogen, der bliver nær så gakkede som koncerten med The Bird.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendrick Lamar ‘Euphoria’

Af og til lander der et diss-track, hvor modstanderen bliver jordet i en grad, så man bliver i tvivl om, hvorvidt de kan rejse sig igen. For mindst anden gang nogensinde er det Drake, der står for skud i sådan et nummer, for man kan dårligt forestille sig et mere hårdført takedown end ‘Euphoria’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thea Dora ‘7 Days’

Der er ikke mange kunstnere, der kan prale af, at samtlige sange på deres debut-ep er havnet på Soundvenues Top Tracks-lister, men Thea Dora er en af dem – hvis ikke den eneste. Hun har denne uge udgivet ep’en ‘Enter’, og vi er helt vilde med den ømme UK garage-skæring ‘7 Days’, der er tracklistens eneste sang, der ikke var ude i forvejen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Willow feat. St. Vincent ‘Pain for Fun’

Efter nogle år dedikeret til emo og poppunk søger Willow nu i stedet mod jazzet indiepop. Et af de bedste numre på det nye album ‘Empathogen’ bliver gæstet af St. Vincent, og de to sangeres stemmer går smukt i spænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ella Augusta ‘Hvad nu hvis’

Ella Augusta er blevet en af landets mest succesfulde nye stjerner i en alder af blot 17 år, så meget passende hedder hendes debut-ep ‘Sytten’. Ep’en afsluttes med denne drømmende dosis soveværelsespop, hvor teenage-desperationen er til at tage og føle på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thomas Powers feat. Julien Baker ‘Empty Voices’

Thomas Powers er kendt fra det newzealandske popband The Naked and Famous, og den 17. maj udgiver han sit første soloalbum. Boygenius-medlemmet Julien Baker har længe været fan af The Naked and Famous, så hun låner sin følelsesrige vokal til dette dybt smukke nummer om at blive så emotionelt overvældet, at man taber åndedrættet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rebebe ‘Aorta’

Rebebes særegne stemme hopper rundt, nærmest som om hun efterligner lyden af vokaler, der er blevet sakset sammen fra adskillige forskellige takes. Den tilgang til popmusik gør hende til et af de mest spændende danske vækstlagsnavne for tiden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Caroline Polachek ‘Starburned and Unkissed’

Caroline Polachek har været i sin ‘Desire, I Want to Turn Into You’-æra i tre år efterhånden. Debutsinglen ‘Bunny Is a Rider’ er fra 2021, og tidligere i år kom ‘Everasking’-udgaven af albummet. Denne småpsykedeliske og dejligt støjende skæring er dog umiddelbart ikke starten på et nyt album, men derimod fra soundtracket til gyserfilmen ‘I Saw the TV Glow’, hvor Phoebe Bridgers og Fred Durst medvirker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Merro8 ‘Elevate (Intro)’

I aften indtager Merro8 Spot Festival med det nye album ‘Ocho’ i ryggen. Albummet stikker i en del forskellige retninger, men allerede fra åbningsnummeret er det tydeligt, hvor god han er til at sætte en stemning – og han har kun brug for to minutter for at introducere den hårdkogte verden, der fortsætter på store dele af albummet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hana Vu ‘Airplane’

Hana Vu har tidligere primært befundet sig i indiepop-sfæren, men med hendes nye album, ‘Romanticism’, søger hun mere mod rocken. Tracket ‘Airplane’ derfra er en bragende rocker af arena-format, som hurtigt vækker en lyst til at råbe med på omkvædet.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdage lse i sidste uges Top Tracks.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af