Man kunne lige så godt overgive sig til Benjamin Hav & Familiens vanvidsfest på NorthSide

Man kunne lige så godt overgive sig til Benjamin Hav & Familiens vanvidsfest på NorthSide
Benjamin Hav & Familien på NorthSide. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Da Benjamin Hav & Familien indtog Astra-scenen torsdag aften, var det ikke helt til at vide, om vi var inviteret til børnefødselsdag på Bakken eller til festivalkoncert.

Der var fuld plade på farverig scenografi og lol-faktor fra start, hvor ’Nik & Jay’ (nummeret, ikke bandet) lagde fra land med live-blæsere og høje hatte a la ‘Busters Verden’.

Benjamin Hav var som vanligt en fænomenal live-rapper. Det er på mange måder imponerende at være vidne til, hvordan han både kan hoppe så meget rundt og råbe så højt uden tilsyneladende at have brug for hverken vejrtrækninger eller hypeman-assistance. Som på ’Den dejligste boy’ – I ved, den fra kronprinsens 18-års – hvor han på fandenivoldsk vis besluttede sig for at oktavere omkvædet, som var der ingen dag i morgen.

Og det hele var flankeret af et uhyre velspillende band med herlige blæsere, der var lige så meget med på legen på som Hav selv. 

Benjamin Hav & Familien på NorthSide. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Ja, der var bestemt energi på drengen, og særligt i et gammelt Benal-nummer som ’Nu her’ var der fuld plade på fardans og ølmaver. Det var herligt selvironisk, men også til tider decideret fjollet.

Som da Hav introducerede, hvad der ellers havde potentiale til at blive koncertens måske eneste oprigtige øjeblik, ’Spice Up Your Life’, med et rant, der lød noget a la »Der findes ikke kun penge … der er også sex«. Kæmpe skud ud til den fantastiske talkbox-solo, der rundede nummeret af dog. 

Apropos rants: Jeg havde aldrig troet, jeg skulle skrive denne sætning, men Stig Tøfting fyldte simpelthen for meget i koncerten. Benjamin Hav dedikerede blandt andet balladen ’Esbjerg, torden og regn’ til den aarhusianske antihelt, som netop er blevet frikendt for vold. Det skal man vist være inkarneret AGF-fan for at forstå. Så … kom så de hviie, I guess?

Benjamin Hav & Familien på NorthSide. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Og Tøfting var kun et af flere gags igennem koncerten. Eksempelvis udråbte Benjamin Hav konsekvent, at vi var i Horsens, ligesom han også hoppede ned blandt publikum under et laaangt salsastykke i ’Lampeskærm’ for at få folk til at kysse – »hvis de altså har lyst«, understregede han i bedste 2024-stil. I det mindste tog han også selv del i løjerne, da han kyssede med en midaldrende herre i publikum.

Da ’Uh Babe’ og ’Air Tonight’ lidt senere kunne runde koncerten af, var en hæsblæsende fest forbi. Eller det troede man. For på falderebet var det pludselig tid til verdens længste futtog a la Kandis (if you know you know) og lålålå-sang til ’Samba Di Janeiro’, ligesom Melvin Kakooza pludselig kom ind for at overrække en buket blomster uden yderligere forklaring.

Ingen vidste, hvad noget af det egentlig skulle til for, men måske var det også lige meget? Undervejs måtte man overgive sig til det vanvid, der var denne koncert. Det var i hvert fald sjovere end at forsøge at finde en mening med galskaben.


Kort sagt:
Benjamin Hav rappede som en gal på NorthSide, hvor han fjollede, råbte og dansede sig igennem en vanvidskoncert. Man kunne lige så godt overgive sig til festens forvirring.

Benjamin Hav & Familien. Koncert. NorthSide, Astra-scenen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af