Roskilde Festival ramt af endnu en aflysning – erstatningen er fundet

Roskilde Festival ramt af endnu en aflysning – erstatningen er fundet
Kneecap. (Foto: Justin Bettman/Getty Images)

Tidligere på ugen kunne Roskilde Festival fortælle om fem aflysninger på én gang på tværs af både musik-, kunst- og aktivismeprogrammet. Heldigvis var festivalen dog klar med erstatninger med det samme, og det gælder også i dag, hvor endnu et musiknavn har meldt afbud.

Denne gang er det den congolesiske soukous-musiker Titi Bakorta, der aflyser sin optræden på årets festival. Festivalen skriver, at aflysningen skyldes »uforudsete omstændigheder«. Han erstattes af den irske hiphoptrio Kneecap, der derfor overtager hans tid på Gloria torsdag 14.30.

Kneecap er et kompromisløst politisk hiphopprojekt, hvor teksterne primært tager udgangspunkt i samfundsproblemerne, som det nordlige Irland befinder sig i. De rapper både på irsk og på engelsk, og sonisk læner de sig ofte op ad grime-beats, men de kan sagtens finde på at bevæge sig ud i mere rocket eller houset instrumentation.

Gruppen udgav tidligere denne måned debutalbummet ‘Fine Art’, der vakte stor opmærksomhed, fordi store irske profiler medvirkede. Blandt andet medvirker Grian Chatten fra Fontaines D.C. og Radie Peat fra ligeledes Roskilde Festival-aktuelle Lankum.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af