Fem koncerter, du skal se på Roskilde Festival lørdag – som ikke foregår på de største scener

Klar til sidste etape? Vi guider til fem navne, du skal se i dag, som ikke spiller på Orange eller Arena.
Fem koncerter, du skal se på Roskilde Festival lørdag – som ikke foregår på de største scener
Bad Gyal. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sofia Kourtesis

Kl. 17.30 – Eos

Hvem siger, at elektronisk festmusik kun virker, når mørket er faldet på? Okay, i de flestes hænder ville en housekoncert kl. 17.30 på den åbne Eos-scene lyde lettere malplaceret. Men Sofia Kourtesis’ musik handler ikke om onde drops, farverige knæklys og blændende stroboskoplys i alle retninger. Den handler om, hvor helende og åndeligt givende musik kan være.

Kourtesis har ry for at ose af smittende spilleglæde til sine koncerter, så hvis solen skinner over scenen, vil hendes musik understøtte det gode vejr sublimt. Hvis det omvendt står ned i stænger, vil det næsten være endnu mere poetisk – housemusikken har nemlig alle dage været Kourtesis’ egen måde at søge tilflugt fra livets kvaler.

Til dig, der kan lide: O Days; natklub-sightseeing i Berlin; Kelly Lee Owens; at browse Resident Advisor; Dan Snaith.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lankum

Kl. 19.00 – Avalon

Hvornår så du sidst et irsk folkemusikorkester stå med så stor skriftstørrelse, som Lankum gør på årets Roskilde-plakat? De har virkelig formået at gøre noget specielt. De har skabt et relativt bredt publikum til, hvad der ret beset er en niche-genre. Og de har gjort det ved at være dystre, dronende, atmosfæriske og ret avantgardistiske.

Det er ikke just den hyppige opskrift på bred popularitet, men det har virket for Lankum, der er blevet bredt anerkendt uden skyggen af pophooks eller elektroniske beats. Snarere er de som en slags hypnotisk, postrocket udgave af de irske traditioner, som en slags folkemusikkens svar på Godspeed You! Black Emperor eller Swans.

Til dig, der kan lide: Irske folkesange, hvor folk dør en grufuld død; musikfestivalen A Colossal Weekend; en rigtig god, smooth single malt whiskey; postrock, der føles som at blive kvast.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bad Gyal

Kl. 19.30 – Eos

Var du til Rosalía-koncerten sidste år og blev nysgerrig på, hvad Spaniens popscene ellers har at byde på disse år? Så skal du kigge forbi Bad Gyal.

Hun arbejdede tidligere meget inden for den futuristiske neoperrero-genre, men på hendes seneste album, ‘La Joia’, har hun bevæget sig over i reggaeton af mere klassisk format – og hendes klubbede take på genren skal nok være garant for feststemning.

Hendes lyd er præget af kraftig autotune, skelen til både europæiske og latinamerikanske musiktendenser og et unægteligt øre for melodi. Live har hun for vane at gå fuld diva med dansere, flotte visuals og en ballade indsat lige det sted i sætlisten, hvor man har følelserne allermest uden på tøjet.

Til dig, der kan lide: Tokischa; Paris Hilton-solbriller; Bizarrap, men specifikt hans nyere materiale; at flashe guldkæder over din croptop på klubben; Ivan$ito.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Armed

Kl. 01.00 – Avalon

Okay, nu er klokken ved at blive ret mange. Har du stadig energi til et vildt rockshow? Så kan du oplagt søge mod årets allersidste Avalon-koncert, hvor et udsnit af musikkollektivet The Armeds roterende samling medlemmer kigger forbi.

Projektet har rødder i hardcore-scenen, men med sidste års ‘Perfect Saviors’ var vi mere ovre i en slags voldeligt støjrock-harmonikasammenstød a la Arctic Monkeys og The Strokes. Det er arenarock udsat for hardcore-avantgardistisk kompromisløshed.

Som om deres lyd ikke er særegen nok, har de tilmed nogle af de underligste sceneshows, man kan forestille sig – det havde de i hvert fald i 2019. Du har ikke lyst til at gå glip af det her vanvid.

Til dig, der kan lide: ‘The Eric Andre Show’; The Strokes’ tidlige materiale, som du allerede dengang syntes var for kommercielt; Robert Crumb-tegneserier; Nirvana, men kun ‘In Utero’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Overmono

Kl. 02.00 – Apollo

Så er vi her. Årets aller-allersidste Roskilde-koncert Overmono starter godt nok samtidig som ugandiske Faizal Mostrixx, men mon ikke de skotske Overmono-brødre spiller længere? Deres job er trods alt at få festivalfolket til at danse den sidste energi ud til tonerne af euforisk UK bass.

De klirrende percussionspor, de kommanderende basklange og de ofte æteriske vokaler emmer af en velolieret maskine, der sætter gang i pulsen og får de dunkende beats til at sætte sig i kroppen. Tør man i øvrigt håbe på en gæsteoptræden fra København-baserede Smerz, der låner deres vokaler til det populære nummer ‘Good Lies’?

Til dig, der kan lide: at sige at du var til årets aller-allersidste Roskilde-koncert; Joy Orbison; at danse, indtil det simpelthen ikke længere er fysisk muligt; Jamie xx; at købe en Karrusel-billet, så snart Roskilde er overstået.

Læs mere af Soundvenues dækning af Roskilde Festival HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af