Roskilde Festival: Ice Spices danmarksdebut på Orange Scene var ikke en katastrofe – men det var tæt på

Roskilde Festival: Ice Spices danmarksdebut på Orange Scene var ikke en katastrofe – men det var tæt på
Ice Spice på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Den gode nyhed er, at Ice Spices koncert vågnede til live omkring en halv time efter, at hun havde betrådt Orange Scene. Den dårlige er, at koncerten var slut fem minutter efter.

Nej, det er ikke en overdrivelse. Den amerikanske rapper var på scenen sammenlagt 35 minutter – inklusive to indbyggede pauser, hvor hendes dansere overtog scenen. Derudover spillede hendes medbragte dj (og faste producer) RiotUSA et dj-set på et kvarter, der skrantede og hakkede som en bilmotor, der ikke vil starte. Det må næsten være den korteste Orange Scene-koncert nogensinde.

Den næsten skandaløse længde havde man måske tilgivet, hvis koncerten var, ja, fantastisk. Det var den ikke.

Ice Spice på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Ice Spice startede ud med to af sine bedste sange: Gennembrudssangen ’Munch’ og TikTok-hittet ’Princess Diana’. Det er to catchy numre, der til gengæld begge er en smule komplicerede live, fordi de hurtige flows kræver en teknisk skarp levering.

Ice Spice rappede de hurtige passager solidt med enkelte svipsere, men også en smule forpustet. Der var ikke meget tid til det overskud som eksempelvis Doja Cat havde demonstreret under sine krævende rap-passager på samme scene aftenen inden.

Det var svært for alvor at mærke den unge stjernerapper – et faktum, der ikke blev hjulpet af, at storskærmene konsekvent var klistret til med grafiske overlays, der gjorde det noget nær umuligt at se, hvad der egentlig skete på scenen, hvis ikke man var heldig at stå helt tæt på.

Ice Spice på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

På ét tidspunkt viste skærmene et metrotog, hvor man lige kunne skimte et glimt af Ice Spice i vinduet. Ofte var skærmene bare grynede og grønne eller gået helt i sort, så man næsten frygtede en teknisk fejl som ved Lamins åbningsshow på Orange.

Ice Spice har et mikroskopisk katalog for et Orange-navn – og meget begrænset liveerfaring. Til gengæld er hun en ekstremt dragende karakter med så meget it-faktor, at det halve havde gjort hende til stjerne. Hvis bare man havde kunnet se hende, havde det hjulpet koncerten utrolig meget. I stedet føltes hun fjern og lille der på den store Orange Scene.

Lyden og sætlisten hjalp hende heller ikke. Der blev ikke bygget op til store momenter som ’Barbie World’ eller Taylor Swift-remixet ’Karma’. RiotUSA kylede sangene uovervejet afsted, som når niendeklasser kaster karameller sidste skoledag. Mange af dem faldt derfor til jorden.

Men efter en halv time skete der pludselig noget.

Ice Spice på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det var – ikke overraskende – ’Boy’s a Liar Pt. 2’, der vendte stemningen. Det skete ikke kun, fordi sangen er et verdenshit, som alle kender. Men også fordi de forfærdelige overlays på skærmen forsvandt, og vi endelig fik Ice Spice at se tæt på – og fordi rapperen fandt sit fodfæste vokalmæssigt med de noget mere simple rap-passager på nummeret.

Intensiteten steg derefter med den bombastiske ’Deli’, hvis rungende, metalliske beat for alvor vækkede plænen: Publikum moshede, mens Ice Spice twerkede. Her var den magiske hiphopfest, vi alle var kommet for.

Men koncerten nåede ikke at bygge videre på det uventede momentum. Ice Spice nåede lige at spille ‘In Ha Mood’ og ’Think U The Shit (Fart)’ – endnu en sang, der landede som et jordskælv – og så var det slut.

Ice Spice. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af