Man blev helt varm om hjertet til Suspekts overdådige Refshaleøen-show

Man blev helt varm om hjertet til Suspekts overdådige Refshaleøen-show
Suspekt til koncerten på Refshaleøen. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Det er kun lidt under et år siden, at Suspekt nedlagde Parken. Det var så stor en triumf af en koncert, at fleste forsøg på en opfølger godt kunne risikere at skuffe.

Fredag aften var spørgsmålet derfor, om rapgruppen kunne lægge samme standard for dagen, når de skulle indtage Refshaleøen som hovednavn til en koncertdag, der også talte optrædener fra Eee Gee, Ussel, Uro og TopGunn.

Det kunne de skam. Ganske vist var der ikke nær så mange gæster på scenen, som der var i Parken, men gæsterne sidste år var alligevel primært (velsmagende) krymmel til en koncert, hvor trioens egen kunnen var i fokus. Og de musikalske gæster på Refshaleøen, blev brugt eminent.

Da Lukas Forchhammer (fra Lukas Graham) dukkede op ud af det blå uden trøje på til fællessinglen ‘Søndagsbarn’, havde stemningen nået det rette, hede niveau.

Suspekt til koncerten på Refshaleøen. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Øjeblikkeligt efter kunne man høre en stemme fra en mindre scene nede ved lydteltet – her stod Emil Lange ved en bil, der var indrettet som dj-pult, og her fyrede han det dejligt pumpede ‘Ti år’-beat af, mens Suspekt bevægede sig gennem publikum ned til ham.

Suspekts andet Lange-collab, ‘En tur mer’, blev også opført fra denne lille intimscene, hvorfra der desuden var god mulighed for at dele shotsrør ud. Den fungerede perfekt til at skabe den lumre intimitet, som den efterfølgende sang, ‘Bollede hende i går’, krævede.

Bedst som jeg nåede at tænke, om de ikke snart skulle tilbage til hovedscenen, kom endnu en gæst frem. Ud af bilen steg pludselig Benjamin Hav. Knivskarpt rappede han ‘Fri’, mens Rune Rask – der havde overtaget Langes pult – fik beatet til at gå hårdere end nogensinde.

Herefter begav Suspekt sig tilbage til hovedscenen, og i størstedelen af resten af koncerten, var fokus tilbage på hiphoptrioen.

Rune Rask, der for blot få år siden var ganske stilfærdig eksistens bag pulten til koncerter, fik entusiastisk publikum til at klappe med på ‘Flere mål, 4-0’, og bagefter fik han bassen på ‘Klaus Pagh’ og ‘Søn af en pistol’ til at skabe et back-to-back virvar af ondskab. Rask nød absolut, hvor meget han kunne få de to numre til at buldre.

Suspekt til koncerten på Refshaleøen. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

‘Ancient Aliens’ kulminerede i en vild trance-sekvens, hvor hans dj-pult trillede tættere på publikum. Et intenst lysshow med dansere blev skudt igang, mens Rask fleksede sine imponerende evner som elektronisk troldmand.

Orgi-E og Bai-D var også i topform. Særligt førstnævnte var i hopla og mestrede både det hårdføre drama (‘Amore Infelice’) og det top-liderlige (‘Sut den op fra slap’). Han var imidlertid allerbedst, når han omfavnede sin folkelighed og opfordrede publikum til at synge med på Kjartan Arngrims båndede hyl på ‘Danmark’.

Bai-D udmærkede sig med både indebrændt vrede (‘Fuck af’), afslappet overlegenhed (‘S.U.S.P.E.K.T.’) og ikke mindst førnævnte ‘Bollede hende i går’-lummerhed.

Det allerbedste var kemien mellem de tre medlemmer. Ja, der var godt nok også et hav af talentfulde dansere med til at øge stemningen, men kernen var stadig de tre Suspekt-medlemmer. At opleve, hvordan de to rappere gentagne gange hypede Rune Rasks beats op, og at se Orgi-E og Bai-D med armene om hinanden til ‘Vil du med…’, varmede helt om hjertet.

Publikum til koncerten på Refshaleøen. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Mod slutningen af koncerten var der flere overraskelser. Sidste indslag inden ekstranumrene var en uudgivet sang, der sampler Aquas ‘Lollipop (Candyman)’, og hvor det dejligt dumme hook går: »Jeg’ en boss / jeg’ et hit / Søren, Lene / René Dif«.

Da tidsplanen ellers sagde, at Emil Langes dj-sæt for længst skulle være startet, kom Benjamin Hav tilbage, denne gang flankeret af TooManyLeftHands. Sommerhittet ‘København’ udgjorde en festeksplosion af et punktum, som ikke blev det sidste.

For så snart, sangen var slut, startede Benjamin Hav den bare forfra. Det kunne selvfølgelig godt blive vildere – denne gang tilsat fyrværkeri.

Sådan laver man en værdig opfølger til den historiske Parken-koncert!


Kort sagt:
Det var næppe let at lave en koncert, der holdt niveauet fra Suspekts kæmpemæssige Parken-triumf, men takket være sammenhold, god kemi, stærke gæster og et imponerende sceneshow viste Suspekt, at det så afgjort var muligt.

Suspekt. Koncert. Refshaleøen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af