Parken: Det var den største danske hiphopkoncert nogensinde – og Suspekt leverede

Parken: Det var den største danske hiphopkoncert nogensinde – og Suspekt leverede
Suspekt i Parken. (Foto: Nikolaj Bransholm)

Suspekts Parken-koncert blev introduceret som en landskamp. Vi befandt os trods alt i landets nationalstadion. En stemme fra det høje annoncerede Rune Rask, Orgi-E og Bai-D med trøjenumre, som var de fodboldspillere, og inden det gik løs, var der fællessang til tonerne af ‘Der er et yndigt land’.

Der blev lagt op til noget stort. Det her var ikke bare endnu en Suspekt-koncert, der tilfældigvis var for deres største publikum til dato. Den skulle også føles større end nogen anden Suspekt-koncert nogensinde.

Det skete blandt andet med et overflødighedshorn af gæster: Kjartan Arngrim (‘Danmark’), Tessa (‘Blæstegnen’, ‘Vil du med’), Jooks og Tue Track (‘Rolig – rolig’), Tina Dickow (‘Helt Alene’), Lukas Graham (‘Søndagsbarn’), Xander Linnet (‘Hæld op’), Benjamin Hav (‘Fri’) og Emil Lange (’10 år’, ‘En tur mer’).

Nå jo, og selveste Helle Thorning-Schmidt dukkede op for at feste med drengene til en reprise af ‘100% Jesus’. Desværre fik vi dog ikke lov til at høre den tidligere statsminister rappe.

Suspekt i Parken. (Foto: Nikolaj Bransholm)

Men det var nok også for det bedste, for Bai-D og Orgi-E gjorde det fænomenalt. Alle linjer sad lige i skabet, og begge rappere brillerede på adskillige planer. Som da Bai-D fik det mest kringlede flow til at flyde ganske naturligt ud over 46.000 mennesker på ‘Søn af en pistol’, eller hvor intens Orgi-E’s levering blev på det nye nummer, ‘Ancient Aliens’.

De mestrede at skabe bro mellem det sexfikserede tekstunivers og det imponerende niveau af teknikalitet. Bai-D fik hver linje af ‘Bollede hende i går’ til at lyde så dejligt slesk, og under både ‘Hun blev bare så glad’ og særligt reprise-udgaven af ‘Gonzo’ var Orgi-E’s vokal stedvist så ophidset, at det var som at høre ham rappe sig igennem en orgasme.

Men vi må endelig ikke glemme Rune Rask. Jeg savner lidt den æra, hvor Suspekt troppede op på scenen med fuldt band, men Rune Rask er øjensynligt i sin elektroniske æra (især at dømme ud fra det nye album!), så det giver mening, at han foretrækker at være alene om det instrumentale.

Suspekt i Parken. (Foto: Nikolaj Bransholm)

Det klarede han dog også glimrende. Der var talrige knivskarpe direkte overgange, hvor ét nummer startede i det øjeblik, hvor et andet sluttede. ‘100% Jesus’, ‘Singlepik’ og ‘Popo’ blev vævet så smukt sammen, at man forblev i Suspekts hule hånd hele vejen igennem, og omverdenen forsvandt lige så stille.

Vi fik ‘Jeg har det fedt’ i en pumpet EDM-udgave, og den klubbede lyd på feststarterne ‘Ancient Aliens’ og ‘Knepper dig til techno’ var så fyldt med nerve og detalje i liveproduktionerne, at det var umuligt at stå stille. Efter ‘Egyptian Chef’ fik vi endda et helt lille instrumental EDM-nummer fra Rune, der lød afsindigt godt – og det smittede, hvor meget Rune lod til at nyde at fyre den af under nummeret.

Da festtracket ‘Shotsrør’ lakkede mod enden, justerede Rune beatet, så Orgi-E kunne rappe første vers og omkvæd til ‘Kinky fætter’ over det. Jeg håber virkelig, at det bliver en tradition til fremtidige Suspekt-shows, for det lød nærmest bedre, end da ‘Kinky Fætter’ senere blev spillet i sin helhed.

Publikum til Suspekt i Parken. (Foto: Nikolaj Bransholm)

Måske faldt den senere ‘Kinky Fætter’ også lidt til jorden, fordi de forsøgte at starte den med at få publikum til at rappe første vers a cappella. I en så stor arena, hvor der er så meget lydforsinkelse fra den ene til den anden ende af publikum, endte det som koncertens eneste egentlige moodkiller. Men det lød sikkert fint oppe foran.

Desuden måtte der gerne have være lidt mere kraft i Bai-D’s mikrofon. Jeg hørte altid Orgi-E tydeligt – selv over de allermest pumpede beats – men Bai-D havde en tendens til af og til at drukne i instrumentationen, særligt i bassen.

Men det var så også de problemer, jeg havde. Suspekt erklærede, at det her var Danmarks største hiphopkoncert nogensinde, og de var fuldt ud klar over, hvilken indsats det krævede at leve op til den titel. Denne koncert vil afgjort stå som en milepæl i karrieren.


Kort sagt:
Suspekt havde et hav af gæster med på scenen, men det var trioens egne bedrifter, der gjorde deres Parken-show fortjent til titlen som den største danske hiphopkoncert nogensinde.

Suspekt. Koncert. Parken.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af