Suspekt gennemkneppede NorthSide til et brag af en afslutningskoncert

Suspekt gennemkneppede NorthSide til et brag af en afslutningskoncert

Lørdag nat kl. 01.00 var det tid til at afslutte årets NorthSide – og efter en følsom Bon Iver-koncert var det tid til noget ganske andet. Suspekt, det måske mest vulgære navn i dansk mainstream-hiphop, trådte ind på NorthSides store Blue Stage, klar til at starte en fest, man sent ville glemme.

Trioen var udvidet med et stort, flot opsat band. Med sig havde de en trommeslager, en percussionist, en bassist og to guitarister inklusive Simon Jul. Dertil var Rune Rask placeret på toppen af en bilkulisse, hvor han agerede dj – omend størstedelen af musikken absolut kom fra de mange instrumentalister. Til ‘Hæld op’ fik de endvidere besøg af Xander til omkvædet, og derefter tog han sig også af Lukas Forchhammers omkvæd på ‘Søndagsbarn’.

Okay, sammenlignet med deres NorthSide-optræden i 2017 er den gæsteliste måske en smule tynd. Men det skal altså ikke kun handle om gæster. For Suspekts show var så velorkestreret og nøje sammensat, at det helt klart stod ud som en af festivalens bedste musikoplevelser.

Tag blot deres valg af åbningsnummer: ‘S.U.S.P.E.K.T.’ fungerede helt perfekt. Det nummer er så attituderigt, at det kommanderede alles fulde opmærksomhed fra første øjeblik – men samtidig så tilbagelænet, at der var rig mulighed for at gøre det vildere.

Trods Suspekts ry for at rappe rigtig meget om sex, skulle vi faktisk et helt kvarter ind, før den første sexsang kom i form af ‘Sut den op fra slap’. Suspekt viste, at de var klar til at gennemkneppe NorthSide (for nu at tale deres eget sprog), men trioen har finesse, og de gav lidt ekstra forspil, før det for alvor blev lummert.

Men så gik det ellers også løs med ‘Klaus Pagh’, ‘Bollede hende i går’, ‘Klam fyr’, ‘Singlepik’ og den spritnye ‘Gonzo’ lige efter hinanden. Det var frækt som ind i helvede, og især guitarsoloen på ‘Bollede hende i går’ skabte regulær pornostemning.

I det hele taget var instrumentationen usædvanligt skarp. Det var slet ikke til at fatte, at sangene ikke oprindeligt var indspillet med liveband. Ikke én solo føltes ligegyldig eller malplaceret, og der var ellers en del af dem.

Rapperne var også i deres es. Både Orgi-E og Bai-D leverede stort set samtlige linjer med millimeterpræcision, selv i de mest rowdy øjeblikke. Dertil havde de overskud til at ændre i teksterne hist og her, ofte ved at få visse linjer til at handle om NorthSide.

De var også fremragende entertainere. Bai-D var mest afslappet i sin fremtoning, mens Orgi-E skabte flot modspil ved at være meget højenergisk – så meget, at han måtte smide trøjen, da de afsluttede med ‘Proletar (Hvor jeg står)’.

Til ‘Hæld op’ var Orgi-E endvidere ude og drikke publikums øl. Til ‘Søndagsbarn’ hev de et publikumsmedlem op på scenen for at ‘døbe’ hende ved at dyppe hendes hoved i en gigantisk rødvinstønde. Til ‘Få din flask’ på (remix)’ var de ude og dele adskillige flasker champagne ud til publikum. Og så var der naturligvis den obligatoriske ‘Kinky fætter’, der blev spillet to gange, hvor rapperne lod Simon Jul og Xander overtage vokalen anden gang – og det var altså kun de allermest mindeværdige øjeblikke i en helt igennem mindeværdig afslutningskoncert.


Kort sagt:
Både Suspekt og deres band lød fremragende, da de gennemkneppede NorthSide med et brag af en afslutningskoncert – den var ikke nær så rig på gæster som deres seneste visit, men den var unægteligt veludført.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Suspekt. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af