Soundvenue Filmcast: Singledystopien ’The Lobster’ og musikseriernes opsigtsvækkende fallit

Soundvenue Filmcast: Singledystopien ’The Lobster’ og musikseriernes opsigtsvækkende fallit
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Abonnér via iTunes

RSS-feed

Vært Martin Bunk og anmelderne Lise Ulrich og Thomas Spejlborg Sejersen åbner en ny Soundvenue Filmcast-sæson med såvel sjælden originalitet som… det stik modsatte.

’The Lobster’, der har Colin Farrell, John C. Reilly og Rachel Weisz på rollelisten, er den første engelsksprogede film fra ’Dogtooth’-instruktør Yorgos Lanthimos, og dens præmis er øjeblikkeligt fængende: I filmens univers bliver singler indlogeret på et hotel, hvor de har 45 dage til at finde en mage – ellers bliver de forvandlet til et dyr (efter eget ønske) og sat fri i skoven.

Men kan Lanthimos bære det absurde udgangspunkt hele vejen hjem? Det diskuterer panelet, før det skal handle om en bemærkelsesværdig tv-serie-tendens.

Inden for et års tid har tre af tv-arenaens absolutte sværvægtere nemlig søsat hamrende dyre og dybt ambitiøse musikserier: Netflix med Baz Luhrmanns ’The Get Down’, HBO med Martin Scorseses ’Vinyl’ og Showtime med Cameron Crowes ’Roadies’.

Ingen af serierne har dog fået en svimlende modtagelse – og flere af dem må kategoriseres som flops. Hvorfor er det så svært at få musikserierne til at klinge rent, og hvad siger det om dramaseriernes aktuelle tilstand?

Filmcast-trioen dykker ned i de tre aktuelle serier, og som sædvanligt når de også omkring hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder. De indleder dog med at anbefale de bedste film og serier, de har set over sommeren.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af