Koncert-special i Standard Ekstra: Hvornår blev hiphopshows så punk?

Koncert-special i Standard Ekstra: Hvornår blev hiphopshows så punk?
Juice WRLD. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes samt gennem gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Hiphopkoncerter har ændret sig. Moshpits omfavner hele sale, rappere opfører sig som rockstjerner, og energi er tit vigtigere end fejlfri levering. Bare i løbet af de seneste uger har vi kunnet bevidne et mindre generationsskift, når unge artister som 6ix9ine, Juice WRLD og YBN-crewet har spillet for ekstremt unge og ekstremt entusiastiske crowds.

Det hele er blevet mere ungt, energisk og fandenivoldsk. Men det er også blevet en del mere kaotisk. Hvad siger den her udvikling om fremtidens hiphop? Er vi vidne til en erosion af kvalitet, eller er det her bare genrens store punk-moment?

Det diskuterer vært Kristian Karl med gæst John Madsen (aka Booker John) i denne udgave af Standard Ekstra.

John Madsen har booket rappere af den nye generation som Emil Stabil eller Lillebittebock, samt udenlandske artister som svenske Jireel og norske Unge Ferrari. Hans nyeste bookinger er eventet Clout Nites, hvor du kan opleve Lillebittebock, Michael Williams og Yung Asti på Vega 20. oktober. Derudover har John Madsen også i mange år været rock- og metalfan. Hvilket gør ham helt perfekt placeret til at forklare os, hvordan moshpits, metalæstetik og punkattitude har gennemsyret hiphopkulturen totalt.

Sidst men ikke mindst spiller vi også nogle af de vigtigste nye sange fra hiphoppens verden – blandt andet i form af endnu et Chief Keef-diss fra 6ix9ine og et druggy, fascinerende track fra danske Fraads.

Standard Ekstra er et kortere supplement til Standard, der reagerer hurtigt på vigtige nye begivenheder og udgivelser i hiphoppens verden. Vært Kristian Karl gæstes typisk af eksperter, oftest fra Soundvenues redaktion, og vender ugens mest uomgængelige begivenheder og nye numre.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Læs også: Generation moshpit: Hvordan helt unge rappere og fans har ændret hiphop-koncerten

Læs også: De 10 bud: K-phax’ guide til de unge, rowdy hiphopkoncerter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af