Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Har Coen-brødrenes ’Fargo’ overskredet sin holdbarhedsdato?

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Har Coen-brødrenes ’Fargo’ overskredet sin holdbarhedsdato?

Soundvenue Filmklub udkommer ugentligt i samme podcast-feed som Soundvenue Streamer. Du kan lytte og abonnere via Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Fjerde sæson af successerien ’Fargo’ er lige om hjørnet. Derfor er det også i høj grad på sin plads at genbesøge grænselandet mellem Minnesota og North Dakota for at tage et grundigt blik på filmen af samme navn, der startede det hele; nemlig Coen-brødrenes folkelige gennembrud fra 1996.

Og det er lige netop, hvad værterne Mathilde og Christian gør i ugens udgave af Soundvenue Filmklub.

Den dobbelte Oscar-vinder ’Fargo’ bliver af mange regnet for at være en af 90’ernes bedste film, der især huskes for Coen-brødrenes stærke dialoger og et sprudlende, skævt karaktergalleri. Alt sammen serveret i et sneklædt og ubarmhjertigt landskab – med en god portion amerikansk kitsch på toppen.

Men spørgsmålet er, om filmen stadig holder i 2020?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lyt med, når Mathilde og Christian endevender den kulsorte komedie med Frances McDormand, William H. Macy og Steve Buscemi som henholdsvis den højgravide politikvinde Marge, den forgældede bilforhandler Jerry og den speed-snakkende forbryder Carl.

Det giver blandt andet anledning til en livlig diskussion om det gode, det onde og det grusomme i menneskeheden, Macys vilde havenisseenergi, og hvad pokker vi skal med scenen med Marges japanske skolekammerat.

Og så er der selvfølgelig elefanten i rummet: Hvorfor er det lige, at filmen påstår at være baseret på en virkelig hændelse…?

Soundvenue Filmklub udkommer ugentligt i samarbejde med Viaplay.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af