Internettets Oscar: 10 skarpe Webby Awards-vindere du bør kende

Den 18. maj hædrer Webby Awards de bedste inden for digital kultur og design ved et show i New York med komikeren Hannibal Buress som vært. Showet bliver vist online 19. maj, men vi tyvstarter løjerne, for vinderne er allerede offentliggjort. Ti af de skarpeste får du her.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Webby for Outstanding Comedic Performance: Chelsea Peretti

En af de helt store vindere den 18. maj bliver Netflix, der kan stille fire nye Webby Awards på kaminhylden. Blandt andet får Chelsea Peretti, hvis nasale, knirkende stemme du måske har hørt i komedieserien ’Brooklyn Nine-Nine‘, en Webby for sit Netflix-producerede solo-standupshow ’Chelsea Peretti: One of the Greats’.

Derudover tager Netflix også priserne for Best Actress (Ellie Kemper i ’The Unbreakable Kimmy Schmidt) og Best Actor (Tituss Burgess i samme serie) samt en People’s Choice Award i kategorien Best Media Streaming Website.

sarah-bahbah-12

2. Webby for Websites / Art: Illusion

Websitet Illusion er fuldstændig proppet med gallerier af det bedste inden for street art, tatoveringer, lyskunst og NSFW-billeder til de lumre forårsaftener – som billedet herover fra den australske fotograf Sarah Bahbahs fotoserie om sex og takeout. Illusion har mere end rigeligt at fortabe sig i, hvis man har hang til smukke billeder, malerier og illustrationer.

ftwkT16b

3. Webby for Breakout of the Year: Tinder

Med 50 millioner månedlige brugere på verdenplan har dating-appen Tinder allerede cementeret sig som en meget markant spiller i kærlighedsindustrien. Alligevel må Breakout-prisen føles som et meget tydeligt swipe til højre fra The International Academy of Digital Arts & Sciences (IADAS), der arrangerer Webby Awards.

Prisen placerer nemlig Tinder i kategori med en række meget iøjnefaldende tidligere vindere såsom Kickstarter, Instagram, Twitter, Chatroulette og Myspace.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Webby for Special Achievement: Social medie-kunstner Jerome Jarre

Måske har du stiftet bekendtskab med Jerome Jarre på de videobaserede sociale medier Vine og Snapchat, hvor han er lidt af en legende. Den franskfødte newyorker er kendt for sine fjollede småvideoer med sit trade mark-kæmpesmil, der har gjort ham til den Vine-bruger med fjerdeflest følgere i verden. Som det fremgår af videoen, spreder hans ekstreme sociale adfærd altid god stemning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Webby for Mobile Sites & Apps / Games: Lumosity

Lumosity er ikke bare et spil, det er også et træningsprogram for hjernen. Med appen bliver du hver dag stillet over for fem små opgaver, der skærper din hjerne inden for de områder, du bør træne. Der er masser af udfordringer i appen, som dog koster 80 kroner om måneden i den fulde version. Den fås både til Android og iOS.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Webby for Best Use of Video / Social: #LikeAGirl

Hygiejneproduktfirmaet Always’ kampagne #LikeAGirl får en Webby Award for bedste video i den sociale kategori. Kampagnen gjorde op med de negative konnotationer hæftet til udtrykket ‘som en pige’ og fik massiv omtale.

Ikke mindst da den tidligere på året blev vist under Super Bowl-finalen i amerikansk fodbold, og flere mænd tog anstød over reklamens kønsbias. På Twitter tog modreaktionen form som hashtagget #LikeABoy, hvor mandlige seere vrissede over at skulle forholde sig til kvinders selvstændiggørelse midt i årets højdepunkt for en sportsgren, der udelukkende omfatter mandlige spillere, mandlige trænere og mandlige dommere.

Den lader vi lige stå lidt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Webby for Special Achievement: ALS Ice Bucket Challenge

Hvis du var en tur forbi internettet i sensommeren sidste år, kender du nok til fænomenet ALS Ice Bucket Challenge, som går ud på at filme, at man hælder en balje isvand ud over sig selv. Derefter optjener man retten til at nominere tre andre, der skal gøre det samme eller donere penge til forskning i sclerosesygdommen ALS.

Umiddelbart lyder det temmelig fladpandet, at man ved hjælp af en Youtube-video bliver fritaget fra at støtte en god sag. Ikke desto mindre har konceptet, der er udtænkt af Patt Quinn, som også modtager prisen, skrabet 220 millioner dollars ind på verdensplan. Det skyldes i høj grad den enorme mængde celebrities, der var med på at tage udfordringen.

Det er praktisk talt nemmere at nævne, hvilke berømtheder der ikke har lavet en ALS Ice Bucket Challenge-video: Barack Obama. Kanye West. Kevin Spacey. Paven. Det er stort set det.

The-Wire

8. Webby for Best Media Streaming Website: HBO Go

Den amerikanske kabel-tv-station HBO, der er kendt for at producere tv-serier af tårnhøj kvalitet, såsom ‘The Wire’ (billedet), ‘Girls’ og ‘Game of Thrones’, får en Webby for deres amerikanske on demand-tjeneste HBO Go. Tjenesten rullede ud over staterne i 2010 og kræver, at seeren har en kabel-tv-pakke inklusiv HBO og internet gennem samme udbyder.

Tidligere i år lancerede HBO også den rendyrkede streamingtjeneste HBO Now, som er skåret over samme skabelon som vore breddegraders HBO Nordic, og altså ikke kræver en kabel-tv-forbindelse.

10523319_824808190888253_8875657899293421315_n

9. Webby Award for Best Animals / Social: Grumpy Cat

Internettet elsker katte. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at en af Webby Awards’ utallige kategorier bliver vundet af Grumpy Cat, der lystrer navnet Tardar Sauce. Den verdenskendte hunkat fra Arizona får en Webby for bedste dyr på nettet, takket være sin åbenlyse gave: Hun er født med et gnavent fjæs på grund af dværgvækst og underbid.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Webby for Best Use of Interactive Video: Coldplay ’Ink’

Coldplay får prisen for bedste interaktive video for billedsiden til singlen ’Ink’ fra sidste års album ’Ghost Stories’. I videoen skal du styre en tegnet mandlig karakter gennem skiftende landskaber på jagt efter hans elskede. Undervejs kan man styre karakterens rejse i den retning, man selv ønsker.

Coldplay får ligeledes People’s Voice Award for bedste animation i onlinefilm- og videokategorien for ’Ink’. Over 500.000 internetbrugere fra 200 lande har stemt til People’s Voice Award.

Dyk ned i vores nye univers, der sætter fokus på ny elektronik og digital kultur HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af