Soundcloud lukker Eloqs konto over copyright-stridigheder

Soundcloud lukker Eloqs konto over copyright-stridigheder
Foto: Theis Mortensen

Eloq, der var med til at stifte Cheff Records og blandt andet udgør en tredjedel af producergruppen AV AV AV, har fået lukket sin Soundcloud-konto og har dermed mistet adgang til alle sine numre og følgere. Det skriver han på Facebook.

Årsagen til, at Soundcloud opfører sig som en dørmand på en dårlig dag, er, at nogle af Eloqs numre efter sigende skulle overtræde deres copyright-retningslinjer. De har den seneste tid fjernet både hans officielle og uofficielle remixes, men nu har de så taget den skridtet videre og helt lukket hans konto.

Inden lukningen har han fået tre advarsler fra Soundcloud, men ifølge Eloq selv er nogle af advarslerne for remixes, der er helt legitime. Eloq har tidligere remixet og samplet for eksempel Taylor Swift, Kanye West og .

Eloq er ikke den eneste, der er blevet ramt af den stramme linje hos Soundcloud, der givetvis har pladeselskaber på nakken dagligt. Azealia Banks fik sparket fra musikdelingsmediet sidste år, det samme gjorde den amerikanske dj Kaskade og generelt oplever mashup-kunstnere en regulær klapjagt på Soundcloud.

Både Azealia Banks og Kaskade er tilbage på Soundcloud, så der er håb forude for Eloq. Imens: #FreeEloq

Læs også: Lyt: AV AV AV hyrer Simon Jul ind på den nye ‘Holla’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af