Google i vild omorganisering: Ny direktør og moderfirmaet hedder nu Alphabet

Google i vild omorganisering: Ny direktør og moderfirmaet hedder nu Alphabet
Mød Sundar Pichai, den nye direktør i Google. (Foto: Google I/O 2015)

Her til aften har Google annonceret, at de ikke længere hedder Google Inc. Det vil sige, at søgemaskinen og de øvrige Google-relaterede produkter beholder deres navne, mens den overordnede organisation nu hedder Alphabet. Alphabet vil fungere som paraplyorganisationen for alle Googles selskaber.

Googles oprindelige grundlæggere Sergey Brin og Larry Page fortsætter som henholdsvis President og CEO for Alphabet, imens den tidligere Nr. 2 Sundar Pichai overtager rollen som administrerende direktør i Google.

Samtidig får hovedorganisationen en ny hjemmeside med det alfabetiske navn abc.xyz. Her kunne Larry Page offentliggøre nyheden i et længere blogindlæg. Grundlaget for udskilningen er primært at skabe en paraplyorganisation, der tager sig af de efterhånden meget forskellige firmaer i Googles portefølje – herunder wearables, droneteknologi selvkørende biler og avanceret sundhedsteknologi.

Bag beslutningen ligger også et ønske om at fortsætte Google i nye retninger, samtidig med at man holder godt fast i kerneprodukterne, lyder dispositionen fra Larry og Sergey.

Læs også: Sådan vil Google overtage det virtuelle verdensherredømme

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af