Apple Watch begynder at give mening med nye apps, styresystem og remme

For mange er Apple Watch bare en virkelig god fitness tracker. De øvrige funktioner, der skal bruges i samarbejde med en iPhone, har haft karakter af at ligne rene gimmicks, stablet på benene for at få Apple ind på wearable-markedet.

Samtidig lider Apple Watch en del under at ligne det, der er: En lille computer på håndleddet. Men et nyt styresystem, nye apps og nye remme skal gøre uret mere udbredt til masserne.

Starter vi med udseendet, så kunne Apple til deres særlige event afsløre, at de samarbejder med modehuset Hermes om at udvikle nye læderremme, som faktisk ser meget flotte. Derudover lancerer Apple i øvrigt en lang række remme selv, i både nye farver, men også andre kvaliteter læder. Desuden kommer guld og rosenguld-modellerne i anodiseret aluminium.

Men de nye apps Apple entrerer med i forbindelse med opdateringen til WatchOS 2, er virkelige salgsargumenter – i hvert fald for et udvalg af brugere. For eksempel kommer Facebook Messenger til Apple Watch, så man både kan læse beskeder og svare med stemmeoptagelser. GoPro lancerer en app, så du kan bruger dit Watch som kameraets søger. Derudover kommer der også en app, der kan live-oversætte, så du har en tolk lige ved hånden hele tiden.

ASE19

 

Det nye styresystem kommer kun måneder efter, at Apple præsenterede deres bud på et smartwatch. WatchOS 2 byder ikke på de store forandringer. Med WatchOS 2 kommer der nye watch faces – det svarer til laptoppens skrivebord – og det er blevet muligt at integrere tredjeparts-applikationer til dine watch faces. F.eks. vil du kunne se seneste nyheder og dine flyafgange direkte på forsiden af Apple Watch.

Som i det nye El Capitan og iOS 9 kommer der også offentlig transport i Maps, så du kan se, hvornår den næste bus går. Der er nu over 10.000 apps specifikt designet til Apple Watch.

ASE181

 

Udseendet på WatchOS 2 har ikke ændret sig fra WatchOS. Der har været fokus på at gøre teknologien mere flydende, og give Apple Watch mere saft og kraft, til at køre bedre og mere avancerede apps. Det er nu blandt andet muligt, at se din puls og hjerterytme i real time, mens du løber en tur eller ligger på sofaen og ser ‘Family Guy’.

WatchOS 2 udkommer til Apple Watch 16. september og er, som de øvrige softwareopdateringer fra Apple, gratis.

Læs også: Apple-event: Ny kæmpe-iPad skal overtage MacBook’ens funktion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af