iPhone-anmeldelserne er landet: Bør du opgradere til 6S?

iPhone-anmeldelserne er landet: Bør du opgradere til 6S?

Vi har ikke selv haft mulighed for at teste og anmelde den nye iPhone 6S – det er et privilegium, der i første omgang er forbeholdt store amerikanske tech-medier. Og forud for leveringen af forudbestilte iPhone 6S og 6S Plus på fredag, er de store mediers anmeldelser nu kommet.

Vi har pløjet fem af dem igennem og reaktionen er temmelig entydig hele vejen rundt: Det er en god smartphone – hvem havde forventet andet? Men er den så god, at du bør overveje at skifte din ældre model ud – eller endda vende din Android-model ryggen? Der er lidt mere delte meninger.

Du kan læse vores umiddelbare indtryk af de ny iPhones efter de var blevet præsenteret HER.

På de næste sider kan du danne dig et overblik over fordele og ulemper ved 6S’eren, så du kan overveje om i er et match, når den rammer danske markeder inden jul – forhåbentlig.

Apple
(Foto: Apple)

Mashable

Mashable har lavet de nok mest omfattende og gennemførte anmeldelser af både iPhone 6S og 6S Plus. Henholdsvis ni og otte lange sider har de skrevet om begge udgaverne, hvor de side for side tester de enkelte funktioner.

6S

For 6S’eren fremhæver Mashable, at 3D Touch næsten alene er skiftet værd, særligt for Android-brugere, da det er en funktion, der giver telefonen en professionel brugerfølelse. De tilføjer samtidig, at skiftet særligt er oplagt for iPhone-brugere med iPhones af ældre dato.

»Det føles banalt at kalde iPhone 6S den bedste iPhone nogensinde – fordi, helt ærligt, det bør den være. Men når dagen er omme, så har jeg ikke lyst til at vende tilbage til min iPhone 6. Jeg vil tage Live Photos. Jeg vil bruge 3D Touch og jeg vil udnytte det fremragende nye kamera«, skriver anmelderen Christina Warren.

6S Plus

Den lidt større 6S Plus deler vandene lidt mere. Anmelderen, Mashables seniorkorrespondent Lance Ulanoff, siger ganske tydeligt, at det ikke er en smartphone, der er anbefalelsesværdig for alle – alene størrelsen på 6,23 tommer er afskrækkende for de fleste.

»Er det en must-have-opgradering? Nej, medmindre du bare må have strålende 4K-video og ikke kan leve uden det innovative 3D Touch. Omfanget af iOS 9 (red. det nyligt opdaterede styresystem) alene tilføjer flere funktionsfornyelser end iPhone 6S Plus i sig selv, og det kan du få gratis.«

Samtidig skriver Lance Ulanoff, ligesom flere andre anmeldere, at han personligt nok får svært ved at undvære de nye funktioner, såsom 4K-video og 3D Touch-mulighederne.

6Sreview
(Foto: T3)

T3

Tech-mediet T3 har anmeldt iPhone 6S og 6S Plus separat og belønnet begge to med fem stjerner ud af fem mulige. Det er vel overflødigt at sige, at de er meget begejstrede for opdateringen. Men æbletræerne vokser ikke ind i himlen.

6S

De anbefaler den i høj grad til de, der har en iPhone 5S eller ældre i lommen, men er ikke så imponerede over skridtet op fra iPhone 6.

For eksempel kritiserer de Apples nye Live Photos, der optager halvandet sekund før og efter billedet er taget for at skabe GIF-agtige små video-loops. Desuden synes de, at den nye forstærkede ramme er unødvendig – selvom Apple fik voldsomme høvl for #bendgate sidste år.

»Hvis der havde været noget mere håndgribeligt, at tage fat på omkring den nye iPhone – længere batterilevetid, højere skærmopløsning – så ville det have været lettere at anbefale denne model uden forbehold. Men hvis du er iPhone-fan, så er der ingen tvivl om, at den her er den rette at gå efter«, skriver anmelderen Gareth Beavis, der er mest begejstret for 3D Touch-opgraderingen.

6S Plus

Selvsamme Beavis har anmeldt den større 6S Plus og han anbefaler direkte, at man ikke opgraderer, hvis man allerede har en 6 Plus. Det er der simpelthen ikke nok nyt under solen til, skriver han.

Til gengæld er han meget begejstret for skærmen og roser batteriet for at være bedre end lillebroren 6S.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

TechCrunch

Hos TechCrunch har Matthew Panzerino de to nye iPhones som en smartphone, da de rummer stort set de samme specifikationer i motorrummet. Matthew Panzerino er meget begejstret og siger blandt andet, at deres undersøgelser viser, at ydeevnen i Apples iPhones vokser væsentligt mere fra originalversionerne til s-versionerne end fra s-versionerne til næste originalversion.

Så han anbefaler klart at investere i en iPhone 6S – hvis du har råd.

»…både iPhone 6S og iPhone 6S er din opmærksomhed værd, og hvis du har plads i budgettet, også et køb værd. Kameraet alene er entréprisen værd – det er virkelig godt – glimtet ind i fremtiden for tredimensionel computingteknologi er bare en bonus«, skriver han.

ASE28
Grim farve, mener Buzzfeed. (Foto: Apple)

BuzzFeed

Den toneangivende og berygtede tech-redaktør hos Buzzfeed, John Paczkowski, er på visse punkter lidt mere krads i spyttet omkring iPhone 6S. Han kalder blandt andet den nye rosenguld-version grim og kritiserer flere steder Siri for at fungere ad helvede til. Han er desuden ikke imponeret af kameraet, som mange andre anmeldere, da han simpelthen ikke kan se den store forskel.

Samtidig er han dog meget begejstret for batterilevetiden og at Siri trods fejl er meget bedre indarbejdet i styresystemet.

»Så, ja. Det er en fremragende telefon. Du bør sikkert købe den, hvis du overvejer at købe en iPhone«, runder han af, og fortsætter: »Jeg burde nok ikke, men det gør jeg alligevel«.

Læs også: Apple slår egne rekorder: 10 millioner iPhone 6S solgt i forsalg

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af