Årets nye ord i England er en emoji – endnu en digital vinder

Årets nye ord i England er en emoji  – endnu en digital vinder

Det siger ikke så lidt om emojiens indflydelse på sproget, at årets nye ord i England er blevet udråbt til at være et af de små gule humørikoner.

Det drejer sig nærmere betegnet om tears of joy-emojien – måske bedre kendt som LOL-emojien – som man bruger, når noget bare er alt for grineren.

Ikke navngivet

 

I begrundelsen har Oxford Dictionary, der har valgt LOL-emojien som årets ord, lagt væk på at den »bedst reflekterede 2015’s etos, humør og bekymringer«. Desuden har de baseret en del af begrundelsen på oplysninger fra tastaturet SwiftKey, der viser, at LOL-emojien udgjorde 20 procent af briternes samlede emoji-forbrug.

Det er absolut ikke første gang, at et tech-relaterede ord eller digitale udtryk vinder lignende konkurrencer. I 2014 kårede Dansk Sprognævn eksempelvis MobilePay til årets ord, mens titlen i England tidligere er gået til hjerte-emojien. Årets ord i Danmark vælges op til jul.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Finland får sine egne emojis inklusiv heavy metal-dude og Nokia 3310

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af